Da, da nu pot sa Nu EXPERIMENTEZ.
Si asa si anul acesta am mesterit o reteta care este "lecker,lecker"
INGREDIENTE-aluat:
- 200g unt/marg.
- 3 galbenusuri
- 2-3ls lichior de cocos/lapte cocos/sirop cocos
- 3 pac de budinca de cocos/vanilie
- 275g faina
- 1 pac praf copt
- 1 priza sare
- 100g zahar pudra
MOD PREPARARE-aluat:Faina se amesteca cu praful de budinca cu praful de copt si priza de sare.
Untul/marg. se freaca cu zaharul pudra cu galbenusurile de ou si lichiororul/laptele/siropul de cocos.In continuare se adaoga amestecul de faina si totul se framinta intr-un aluat compact nici prea tare nici prea moale.
Acesta se pune intr-o punga de nailon si se lasa ca.30 min la frigider.
Intr-e timp se prepara crema.
INGREDIENTE - crema:
- 100ml lapte/lichior de cocos
- 200 ml apa
- 1 pac. budinca de cocos
- 150g unt
- fulgi ce cocos+zahar pudra in finctie de gustul fiecaruia
MOD PREPARARE-crema:Cele 100ml de lapte/lichior de cocos se amesteca cu 200 ml apa , als zahar si 1ls fulgi de cocos.
Toate acestea se pun pe foc, amestecind in continuu pina ce lichidul se ingroasa pecum budina.
Se tage deoparte, se acopera suprafata cu folie de nailon sis e lasa sa se raceasca complet.
Cele 150g unt se freaca cu 1ls zahar si 1ls fulgi de cocos si pe rind cu cite 1 ls din masa de budinca, pina cind cantitatea de budinca este bine incorporata cu untul.Acum se mai adaoga la dorinta zahar si fulgi de cocos.
~~~~~~~~~~~~~~~~Din aluatul pus la frigider si intins cu o gr. de 3-4 mm se decupeaza forme dorite care se coc la 180°C ca 8-10 min. pina cind marginile devin f. usor aurii.
Crema se puna intr-e 2 saibe de biscuiti si daca se doreste marginile acestora se trec prin crema, dupa aceea prin fulgi de cocos si deasupra se orneaza cu ciocolata topita (vezi foto).
Si asa si anul acesta am mesterit o reteta care este "lecker,lecker"
INGREDIENTE-aluat:
- 200g unt/marg.
- 3 galbenusuri
- 2-3ls lichior de cocos/lapte cocos/sirop cocos
- 3 pac de budinca de cocos/vanilie
- 275g faina
- 1 pac praf copt
- 1 priza sare
- 100g zahar pudra
MOD PREPARARE-aluat:Faina se amesteca cu praful de budinca cu praful de copt si priza de sare.
Untul/marg. se freaca cu zaharul pudra cu galbenusurile de ou si lichiororul/laptele/siropul de cocos.In continuare se adaoga amestecul de faina si totul se framinta intr-un aluat compact nici prea tare nici prea moale.
Acesta se pune intr-o punga de nailon si se lasa ca.30 min la frigider.
Intr-e timp se prepara crema.
INGREDIENTE - crema:
- 100ml lapte/lichior de cocos
- 200 ml apa
- 1 pac. budinca de cocos
- 150g unt
- fulgi ce cocos+zahar pudra in finctie de gustul fiecaruia
MOD PREPARARE-crema:Cele 100ml de lapte/lichior de cocos se amesteca cu 200 ml apa , als zahar si 1ls fulgi de cocos.
Toate acestea se pun pe foc, amestecind in continuu pina ce lichidul se ingroasa pecum budina.
Se tage deoparte, se acopera suprafata cu folie de nailon sis e lasa sa se raceasca complet.
Cele 150g unt se freaca cu 1ls zahar si 1ls fulgi de cocos si pe rind cu cite 1 ls din masa de budinca, pina cind cantitatea de budinca este bine incorporata cu untul.Acum se mai adaoga la dorinta zahar si fulgi de cocos.
~~~~~~~~~~~~~~~~Din aluatul pus la frigider si intins cu o gr. de 3-4 mm se decupeaza forme dorite care se coc la 180°C ca 8-10 min. pina cind marginile devin f. usor aurii.
Crema se puna intr-e 2 saibe de biscuiti si daca se doreste marginile acestora se trec prin crema, dupa aceea prin fulgi de cocos si deasupra se orneaza cu ciocolata topita (vezi foto).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu