Este o retetea exceptionala,delicioasa....NUMI BUNA DE PROBAT.
Reteta originala a fost postata pe forumul Culinar(da cklik pe titlu) iar eu am facut asa;
INGREDIENTE:
- 2 piepti de pui ca 500g
- 250 de grame de pasta de cirnati, (eu am cumparat 4 buc. de cirnat proaspat,ca.400g)
- 2 oua,
- parmigiano, (eu l-am lasat deoparte)
- sare + piper,
- frunze de busuioc maruntite.(eu am pus un amestec de cimbru,maghiran,usturoi,ienibahar si chimen)
Mod preparare:
Se poate folosi ori si ce fel de carne.Doar ca in amestec cu carne de pui, ai sa vezi cit e de moale, bun si ce gust delicat are.
Carnea de pui de trce prin masina de tocat,se amesteca cu pasta de cirtat,condimentele ,mirodeniile si ouale.Cine dorreste amestca precum in reteta-Parmezan.
Compozitia e foarte moale si lipicioasa, eu i-am dat forma de rulada ajutindu-ma cu hirtia de cuptor (se poate folosi filmul transparent sau aluminiu, o alta prietena a avut ideea salvatoare de a-l pune la congelator pentru jumatate de ora dupa ce i-a dat forma si inainte de a o praji).
Dupa ce toate ingredientele le-am amestecat,am intins pe masa un film de folie de nailon alimentara,am cernut putina faina alba peste di am intins carnea ca pt. rulada.Peste carne am presarat frunze de patrunjel verde si am ras cascaval.
Am rulat totul ca pe o rulada si am presarat faina peste tot.
Intr-o tigale/oala de marime potrivita si care are si capac si se poate introduce in cuptor(asta in cazul in care nu aveti oala cu presiune,cum scrie Adriana in reteta)se incinge ulei/untura,ce doriti.Rulada de carne ,am tras-o cu ajutorul foliei pe fundul unei tavi si astfel ajutindu-ma de tava,am lasat-o usor in tigaia/oala cu ulei/grasime incinsa.Am prajit bine pe o parte si cu o paleta lata am intors-o pe celalta parte si am prajit la fel bine.Peste am turnat ca. 350ml. supa de vacuta facuta in casa,dar merge si cu Maggi,sau lapte precum in reteta Originala postata de Adriana(pt. vizionare,da clik pe titlu).
Am lasat sa de-a in clocot,am acoperit cu capac si am dat totul pt. ca 30 min. in cuptorul deja incins la maxim.
Dupa cele 30 min ,am scos friptura pe o folie de aluminiu ,am impachetat-o si am bagat-o sa stea la cuptor calda ,pina ce sosul l-am inbunatatit si ingrosat putin.
SOSUL:
- 1 ceapa mijlocie tocata marunt,
- 1 lc zahar,
- piper,de preferinta mix,deoarece este mai aromat,
- 1 praf de boia dulce,
- 1 lc cu virf faina,
~~~~~~~~~
Ceapa tocata marunt se prajeste in putin ulei/grasime si se adaoga 1 lc zahar.cind prinde ceva culoare se adaoga boia,piperul si faina.se amesteca rapid si se toarna in sosulö din oala din care s-a scos friptura.
Se amesteca bine si cine dorreste un sos fin,se mixeaza totl la blender,Dupa care se mai da un clocot usor sa se ingroase,eventual se mai condimenteaza dupa preferinta.Acum totul este gata de portionat si papat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu