Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

26 aug. 2008

RULADA DIN CARNE TOCATA DE PUI by Adriana Nicoleta


Este o retetea exceptionala,delicioasa....NUMI BUNA DE PROBAT.
Reteta originala a fost postata pe forumul Culinar(da cklik pe titlu) iar eu am facut asa;
INGREDIENTE:
- 2 piepti de pui ca 500g
- 250 de grame de pasta de cirnati, (eu am cumparat 4 buc. de cirnat proaspat,ca.400g)
- 2 oua,
- parmigiano, (eu l-am lasat deoparte)
- sare + piper,
- frunze de busuioc maruntite.(eu am pus un amestec de cimbru,maghiran,usturoi,ienibahar si chimen)
Mod preparare:
Se poate folosi ori si ce fel de carne.Doar ca in amestec cu carne de pui, ai sa vezi cit e de moale, bun si ce gust delicat are.
Carnea de pui de trce prin masina de tocat,se amesteca cu pasta de cirtat,condimentele ,mirodeniile si ouale.Cine dorreste amestca precum in reteta-Parmezan.
Compozitia e foarte moale si lipicioasa, eu i-am dat forma de rulada ajutindu-ma cu hirtia de cuptor (se poate folosi filmul transparent sau aluminiu, o alta prietena a avut ideea salvatoare de a-l pune la congelator pentru jumatate de ora dupa ce i-a dat forma si inainte de a o praji).
Dupa ce toate ingredientele le-am amestecat,am intins pe masa un film de folie de nailon alimentara,am cernut putina faina alba peste di am intins carnea ca pt. rulada.Peste carne am presarat frunze de patrunjel verde si am ras cascaval.
Am rulat totul ca pe o rulada si am presarat faina peste tot.
Intr-o tigale/oala de marime potrivita si care are si capac si se poate introduce in cuptor(asta in cazul in care nu aveti oala cu presiune,cum scrie Adriana in reteta)se incinge ulei/untura,ce doriti.Rulada de carne ,am tras-o cu ajutorul foliei pe fundul unei tavi si astfel ajutindu-ma de tava,am lasat-o usor in tigaia/oala cu ulei/grasime incinsa.Am prajit bine pe o parte si cu o paleta lata am intors-o pe celalta parte si am prajit la fel bine.Peste am turnat ca. 350ml. supa de vacuta facuta in casa,dar merge si cu Maggi,sau lapte precum in reteta Originala postata de Adriana(pt. vizionare,da clik pe titlu).
Am lasat sa de-a in clocot,am acoperit cu capac si am dat totul pt. ca 30 min. in cuptorul deja incins la maxim.
Dupa cele 30 min ,am scos friptura pe o folie de aluminiu ,am impachetat-o si am bagat-o sa stea la cuptor calda ,pina ce sosul l-am inbunatatit si ingrosat putin.
SOSUL:
- 1 ceapa mijlocie tocata marunt,
- 1 lc zahar,
- piper,de preferinta mix,deoarece este mai aromat,
- 1 praf de boia dulce,
- 1 lc cu virf faina,
~~~~~~~~~
Ceapa tocata marunt se prajeste in putin ulei/grasime si se adaoga 1 lc zahar.cind prinde ceva culoare se adaoga boia,piperul si faina.se amesteca rapid si se toarna in sosulö din oala din care s-a scos friptura.
Se amesteca bine si cine dorreste un sos fin,se mixeaza totl la blender,Dupa care se mai da un clocot usor sa se ingroase,eventual se mai condimenteaza dupa preferinta.Acum totul este gata de portionat si papat.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate