M-am dus in oras cu treaba si mi-am dat seama ca,nu stiu ce sa gates.Ei am intrat in primul magazin alimentar,unde direct la raionul cu carneturi m-am dus.Deoarece stiind ca barbateii mei,sint mari carnivori sint(hihi).
Ei, am pus ochii pe o bucatica de cotlet care am si cumparat-o.Na, am ajuns acasa si ma tot gindem cum sa o pregatesc.....Sa o feliez,sa o fac intreaga..???
In final dupa o idee care am mai avut-o cind-va,m-am hotarit sa fac in felul urmator;
INGREDIENTE:
~cantitatile sint dupa preferinta~
- 1 bucata de cotlet de porc,de preferinta fara os
- cuteva felii de Bacon,
- mirodenii, condimente si verdeturi dupa gust
(chimen,coreandru,ienibahar,maghiran,usturoi granulat,sare,piper,frunze de paztrunjel verde,usturoi...)
- ulei,untura,,atgarina,unt .. dupa preferinta.
MOD PREPARARE:
Bucata de cotlet se spala ,zvinta si se unge deasupra cu ulei(untura,unt,marg),de presara condimete si mirodenii si se freaca bine cotletul pe toate partile sa intre bine grasimea,condimetele si mirodeniile in carne.
Dupa care se cresteaza din 1-1,5 cm,adincituri precum buzunarele,in care se pune putin ulei sau ce doriti ca grasime..,condimete, morodenii,verdeturi si cite o feliuta de Bacon.
Dupa ce toate buzunarelele s-au umplut,se mai presara deasupra cu putin ulei,unt ...ce doriti(eu am folosit )si se pune intr-o tava unsa cu putina apa si cinde doreste poate sa puna de jur imprejur cartofiori de marime potrivita.care si eu au fost in prealabil unsi cu ceva ulei ,mirodenii si verdeturi.
Se acopera cu folie de aluminiu si se introduce totul in cuptorul incins deja la maxim-250°C.Se lasa ca. 40 minute cu folia ,dupa care folia se scoate si friptura se lasa mai departe in cuptor pina ce deasupra totul devine auriu si crocant.
Se scoate,se portioneaza si se serveste.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mie mi-a mai ramas si pe a doua zi ceva din cotlet pe care l-am uns cu ceva rama,se poate si cu ulei,unt... l-am impachetat in folie si a doua zi
l-am incalzit asa cu folia,in cuptor si l-am servit cu legume in unt si orez.
(vezi foto).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu