26 aug. 2008

GULAS CU CARNE DE VITA


Aceata reteta o am dintr-o revista .A fost prima mea revista cumparata de mine in Austria.Deci la ora actulata,sint peste 17 ani...Stau acum si ma gindesc ca aproape jumate din viata mea,sint in AustriaIar acum sa trec la reteta asta ,care a devenit reteta preferata a familei.
Deci gulasul gata pregatit pentru papat;

INGREDIENTE:
- 1kg. carne de vita pt.gulas,
- 3/4kg.ceapa,
- 4 ls.untura porc(ulei)
- 4 ls boia de ardei dulce
- 2 catei usturoi
- 1 lc.chimen
- 1 lc.otet
- 1/2l supa de vacuta(merge si cu Maggi,dar eu prefer supa facuta in casa,iese mult mai bun).
- 1 lc magiran
- 1/16l vin rosu(de calitate si de preferinta cel care se serveste si la masa)
- sare + piper
- 1 ls faina
- 1 ls smintina
MOD PREPARARE:
Ceapa se taie marunt, si se prajeste in untura incinsa pina devine aurie,se pune boia,usturoiul si restul de condimente si se lasa scurt sa se prajeasca.Urmeaza buc.de carne care se prajesc pe toate partile,se adaoga otetul si vinul se amesteca bine dupa care urmeaza supa.Totul se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic ca .2-3 ore (dupa calitatea carni).Dupa ce carnea s-a fiert se scoate din sos si sosul se mixeaza la blender,pina devine cremos si fin..Se condimenteaza daca este necesar si se leaga cu faina.Se pune carnea inapoi si se mai da un clocot.Se serveste cu paste fainoase,cu papanasi,in chifle de piine.......fiecare dupa cum doreste.Si nu uitati ,in momentul in care serviti,sa puneti fiecarei portii o caciulita de smintina,deasupra.

TIP:
  • Acest gulas se poate portiona si congela.
  • Acest gulas este f.bun urmatoatea zi,deoarece condimentele si mirodeniile isi imprestie aroma in timp.

Iar aici am facut chifle din piine,cu care am servit acest gulas;

Trimiteți un comentariu
Print Friendly and PDF

Was du nicht willst, dass man dir tu', das füg' auch keinem andern zu.
/
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

INDEX POSTARI

~ 30 SEPTEMBRIE ~ (1) ALUATURI UNIVERSALE (6) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (3) APERITIVE (33) AROME DULCI (1) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AUSTRIACA (42) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA UNGUREASCA (3) CONCURSURI (1) CRACIUN / WEINACHTEN 2008~FURSECURI / PLÄTZCHEN (13) CRACIUN / WEINACHTEN 2009~FURSECURI / PLÄTZCHEN (6) CRACIUN / WEINACHTEN 2010~FURSECURI / PLÄTZCHEN (7) CRACIUN / WEINACHTEN 2011~FURSECURI / PLÄTZCHEN (4) Craciun....) (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~IPATISERIE (1) DULCIURI (223) DULCIURI-reload (10) FURSECURI/BISCUITI (19) GARNITURI (17) GEMURI SI MARMELADE (3) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (3) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (6) MUFFINS ~ CO. (5) PRAJITURI (31) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (20) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (10) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (18) PREPARATE cu/din FRUCTE (12) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (68) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE cu/din SOJA/TOFU (1) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (82) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (16) Retete ©opyright by Laura S. (27) SALATE (9) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) TORTURI (5) una~alta (6) Urari de Sarbatori(Pasti (1)

Persoane interesate