Aceata reteta o am dintr-o revista .A fost prima mea revista cumparata de mine in Austria.Deci la ora actulata,sint peste 17 ani...Stau acum si ma gindesc ca aproape jumate din viata mea,sint in AustriaIar acum sa trec la reteta asta ,care a devenit reteta preferata a familei.
Deci gulasul gata pregatit pentru papat;
INGREDIENTE:
- 1kg. carne de vita pt.gulas,
- 3/4kg.ceapa,
- 4 ls.untura porc(ulei)
- 4 ls boia de ardei dulce
- 2 catei usturoi
- 1 lc.chimen
- 1 lc.otet
- 1/2l supa de vacuta(merge si cu Maggi,dar eu prefer supa facuta in casa,iese mult mai bun).
- 1 lc magiran
- 1/16l vin rosu(de calitate si de preferinta cel care se serveste si la masa)
- sare + piper
- 1 ls faina
- 1 ls smintina
MOD PREPARARE:
Ceapa se taie marunt, si se prajeste in untura incinsa pina devine aurie,se pune boia,usturoiul si restul de condimente si se lasa scurt sa se prajeasca.Urmeaza buc.de carne care se prajesc pe toate partile,se adaoga otetul si vinul se amesteca bine dupa care urmeaza supa.Totul se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic ca .2-3 ore (dupa calitatea carni).Dupa ce carnea s-a fiert se scoate din sos si sosul se mixeaza la blender,pina devine cremos si fin..Se condimenteaza daca este necesar si se leaga cu faina.Se pune carnea inapoi si se mai da un clocot.Se serveste cu paste fainoase,cu papanasi,in chifle de piine.......fiecare dupa cum doreste.Si nu uitati ,in momentul in care serviti,sa puneti fiecarei portii o caciulita de smintina,deasupra.
TIP:
- Acest gulas se poate portiona si congela.
- Acest gulas este f.bun urmatoatea zi,deoarece condimentele si mirodeniile isi imprestie aroma in timp.
Iar aici am facut chifle din piine,cu care am servit acest gulas;
Un comentariu:
3 comentarii:
Oana a spus...
Una din primele retete postate de mine, a fost tocmai "Gulas", o reteta specific ardeleneasca.
Prin comparare, cred ca se pot vedea diferentele specifice fiecarei zone culturale. Reteta mea o gasesti la adresa: http://oana.genom.ro/index.php?pagerun=43&title=gulas&more=1&c=1&tb=1&pb=1
Te pup. ;)
24 februarie, 2008 10:24
~~~~~~~~~~~~~~~~ a spus...
Da Oana,asa este!
La capitolul "GULAS" cred ca se poate discuta....
Am vazut si pe forumurile Germane asa de multe feluri...
Ungurii la fel.
O sa intru cu siguranata sa vad si reteta ta,deoarece sotul meu este un foarte mare amator de Gulas.
Din pacate pici mei nu se prea omoara,dar stiu ca pe ce cresc isi schimba gusturile si cu siguranta o sa schimb oala in care.l pregatesc acum,cu una mult mai mare/hihi).
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Am pregatit si eu Cirbita ta cu perisoare.A fost delicioasa.
Sotul meu fiind austriac si nu prea obisnuit cu ciorbe,totusi a papazt cu placere.
O sa postez si poza cu linkul catre tine.
O zi minuata de continuare
Laura S.
24 februarie, 2008 11:19
Oana a spus...
Ma bucur ca va placut. Reteta de la "Gulas", pe care am postat-o, este una traditionala si aproape in aceeasi forma o facea si strabunica.
Te pup.
25 februarie, 2008 11:29
Trimiteți un comentariu