Unde pe "strada pivnitelor"~KELLERGASSENFEST nu lipsesc de linga un pahar de must de struguri,sau vin.....
Sint multe retete pentru diferite pateuri.
Am constatat ca,sub acelasi nume se gasesc mai multe retete.In general au la baza aceleasi ingrediente cu mici adaosuri diferite.
Dar c-am cum peste tot in lume si aici merge zicala~"Cite bordeiuri,atitea obiceiuri!"
Aici reteta pe care in final am modificat-o putin ,adougind una alta dupa gustul personal.
INGREDIENTE:
- 2 fierte tari(eu am pus 3 buc)
- 1 ardei verde mic,taiat cubulete(eu am avut ardei rosu,galben si verde si am pus c-a 1/3 din fiecare)
- 2 buc. file de sardele
- 1 castravecior murat,tait cubulete marunt(eu am pus mai mult,asta dupa ce am amestecat toate ingredientele.Dupa gustul meu,c-am 4-5 castraveciori).
- ½ ceapa (eu am pus o ceapa mijlocie rosie)
- 50 g unt/marg temp camerei (eu am pu 75g marg.)
- 1 lc ulei ( eu am pus de masline+ 1ls maioneza)
- 1 lc mustar
- 150 g brinza proaspata (20% Grasime) -(eu m pus un pac. care la noi are 250g.)
- 1 ls frunze de patrunjel proaspete si tocate marunt
- 1 lc boia de ardei dulce
- sare + piper dupa gust
MOD PREPARARE:
Ouale se fierb tari si se curata de coaja.
Legumele se pregatesc si se taie toate marunt.
Untul/marg se freaca bine cu brinza,se adaoga boiaua,mustarul,uleiul,maioneza,sare si piper.
Se mixeaza totul bine dupa care urmeaza sa se adaoge.oulale tocate marunt,la fel si sardelele.
TIP;
Eu am trecut ouale si sardelele prin presa de usturoi.Stiti ce fain merge!!!
In filal se adaoga legumele si verdeturile tocate marunt.Totul se amesteca bine cu lingura- NU SE MIXEAZA si daca mai este necesar se potriveste de sare,piper ,eventual ceva mustar ,sau castravete murat.Depinde de fiecare ce gusturi prefera.
Wiener Heurigenaufstrich
- 2 Eier
- 1 kleine grüne Paprikaschote
- 2 Sardellenfilets aus der Dose
- 1 kleine Gewürzgurke
- ½ Zwiebel
- 50 g weiche Butter
- 1 Teel. Pflanzenöl
- 1 Teel. Senf
- 150 g Quark (20% Fett)
- 1 Eßl. Petersilie, frisch gehackt
- 1 Teel. Paprikapulver edelsüß
Die Eier in 10 Minuten hart kochen und danach kalt abschrecken. Inzwischen die Paprikaschote waschen, vom Stielansatz, den Kernen und weißen Rippen befreien und fein hacken. Die Sardellenfilets kalt abspülen, trockentupfen, durch ein Sieb streichen. die Gewürzgurke sehr fein hacken. Die Zwiebel schälen, die Eiweiße abtrennen und fein hacken. Die Eigelbe durch ein Sieb streichen. Die Butter mit dem Öl, dem Senf und dem Quark gründlich verrühren. Die Paprikaschote, das Sardellenpüree, die Gewürzgurke, die Zwiebel, die Eier und die Petersilie untermischen. Den Heurigenaufstrich auf einem Teller anrichten und mit dem Paprikapulver bestäuben.
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