Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

5 mar. 2019

CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE


CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE

Un desert minuat care se poate servii nu numai pentru si linga deseruri ci chiar  si ca atare, este mhhhhhhh..... 👍😊



INGREDIENTE:
  • 500g zmeura congelata
  • ca.100-150g apa /suc/sirop din fructe
  • 1borcan compot visine cca. 600g 
  • 5-6ls zahar
  • coaja de la 1 lamiie
  • sucul de la ½ lamiie
  • 2 pac praf budinca de vanilie
  • 1 virf cutit scortisoara

MOD PREPARARE:
Zmeura congelata se pune intr-o strecuratoare la descongelat si scurs, peste ea se poate turna si compotul, la fel pentru a se scurge.
Sucul obtinut de la scurs  + lichidul preferat, se pun intr-un recipient potrivit gramajului chiselitei si in el se amesteca zaharul, budinca, scortisoara si zeama de lamiie.Toate acestea se pun pe foc mediu si se amesteca mereu pina cind masa se omogenizeaza si devine translucida.
Totul se trage deoparte si se toara 1/3 din cant de fructe si se amesteca usor in continuare pina cind totul incepe sa de-a usor citeva clocote.In final se adaoga restul de fructe si coaja de lamiie, se amesteca usor si se poate portiona si servii dupa dorinta.

INFO BOX:
  1. Se pot folosi si alte fructe.
  2. Fructele pot fii si proaspete.In acest caz din aceste fructe se prepara un compot in prealabi si in el se amesteca praful de budinca/amidonul in prealabil amestecat cu ca. 50g lichid rece.
  3. Indulcirea chiselitei se poate face idividual cu ce si cit de dulce se doreste.
  4. In loc de praf de budinca de vanilie, care la fel se poate individualiza dupa gustul personal, se poate folosi, amidon alimentar.
  5. Se pot folosi chiar si alte arome.
  6. Pentru pers. care nu doresc sa consume amidon, se poate folosi de ex. gelatina. Eu personal folosesc jumatate din cant de amidon si completez cu agar-agar.
  7. Se poate face in cant. mai mari si fierbinte se toarna in borcanelele in prealabil sterilizate (rapid la microunde) se insirofeaza rapid si se pun la racit pe capac.
  8. Daca se doreste ca, chiselita sa fie mai lichida se mai poate adaoga ceva lichid dupa dorinta.


4 mar. 2019

Galuste cu brinza de vaci a la Ute

Galuste cu brinza de vaci a la Ute




Aceste galuste sint o minunatie!!! Sint moi, pufoase si chiar si a doa zi, daca ramin, sint inca moi....Eu am primit reteta de la o D-na la care le-am servit si am fost foarte mirata de pufosenia lor, iar la rugamintea mea, mi-a trimis si reteta care nu o pun la naftalina ci o impartasesc, cu cine doreste sa o prepare....Pe acesta cale, doresc acestei D-ne minunate sa-i multumesc!


Liebe Frau Ute,
auf diesem Weg, möchte mich herzlich bei Ihnen bedanken,
für diese wunderbare Rezept!!!
INGREDIENTE:
  • 50g g unt
  • 50g zahar pudra
  • 2 oua gr. M
  • coaja de la o lamiie
  • 1 priza sare
  • 500g brinza proaspata de vaci
  • 6ls pesmet
  • 2ls gris de griu fin

--------------------------------
  • unt
  • pesmet
  • scortosoara
  • zahar tos
MOD PREPPARARE:
Untul se inmoaie putin, se mixeaza cu zaharul pudra, sarea ,coaja de lamiie si ouale puse pe rind, pina ce totul devine o masa spumoasa omogena si in continare se adaoga, brinza de vaci, eventual bine scursa si in final pesmetul si grisul.
Aceasta masa de aluat se acopera bine sa nu se usuce si se lasa cel putin 1 ora la odihnit sau si mai bine peste noapte.
Intr-e timp se prepara pesmetul prin care se trec galustele in felul urmator: Intr-o tigaie se pune la topit ca. 50g unt, se adaoga pesmetul si se amesteca mereu pina cind a pesemtul a prins gradul de culoare dorit, e trage totul deoparte, se adaoga scortisoara si 1-2 ls zahar tos.
In continuare se pune un recipient cu apa la fieert, cind fierbe se adaoga ceva sare iar din masa de aluat care a stat la odihnit, se formeaza galuste dupa marimea dorita in causul palmei cu minele usor imnuate in ulei.
Daca aluatul este prea moale pentru a forma usor galustele se mai poate adoga ceva pesmet.Din pacate nu am cintarit pesmetul si nici grisul si nu fiecare lingura de supa este la fel de mare resp. mica. De accea scriu ca, daca este necesar sa se mai adaoge putin pesmet.
Galustele formate se adaoga in oala in care apa fierbe usor, se pune capacul si se lasa la fiert ca. 15 min.Aceasta masura de timp este aproximativa, deoarece depinde de marimea galustelr.
De accea dupa ca 12 min. este bine sa se faca o incercare, in acest fel se poate constata individual timul de fierbere.
Galustele fierte se scor cu o stercuratoare si se pund direct in pesmetul prajit, se ruleaza pe toate partile si se aseaza pe un platou in prealabil pregatit, eventual tinut la cald.
Galustele astefel preparate se servesccel mai bine cu chiselita din fructe.
Eu am facut o chiselita din zmeura congelata si un borcan de compot de visine.
Reteta in postarea urmatoare.

SUPLIMENTAR:
Daca se intimpa sa ramina si pe a doua zii si se doreste sa se consume calde, recomand incalzirea pe baie de abur.
In microunde se intaresc, chair daca se acopera!


Pe aceasta cale, celor ca doresc sa incerce, doresc spor la preparat si savoare deplina!!!






Pe aceasta cale, celor ca doresc sa incerce, doresc spor la preparat si savoare deplina!!!



25 ian. 2019

Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (Water-Roux franz.)

Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong(Water-Roux franz.)


Acesta metoda este un fundament ideal si pentru preparatele picante sau preparate dulci! Tangzhong(Water-Roux franz.) este un amestec de faina si apa sau/si lapte din, o parte faina si cinci parti lichide, de ex. 50g faina si 250g apa/lapte.Acest amestec se incinge la ca. 65-70°C amestecind mereu pina ce totul devine precum o budinca si se lasa cel putin 6 ore sau peste noapte sa odihneasca si se amesteca cu aluatul initial. Aceasta budinca de faina fiarta face ca aluatul sa absoarbe multa umeditate care duce la un aluat elastic si la un produs finit cu un miez elastic, moale si la o prospetime cu durata mai lunga.
Izvorul de inspiratie l-am gasit aici:탕종 우유식빵 만들기. Tangzhong milk bread,?ᅡᅠbineinteles cu putine modificari la cerintele personale 😊
INGREDIENTE:
Tangzhong:
- 60g faina alba de griu
- 300g apa
~~~~~~~~~~~~~~~
- 870g faina alba de griu
- 10g zahar/miere de albine
- 20g sare
- 10g drojdie proaspata
- 15g lapte praf
- 190 lapte
- 200g apa
- 50g albus de ou
- 75g unt
MOD PREPARARE:
Pentru Tangzhong, se amesteca faina cu laptele si apa, se pun la fiert amestecind mereu pina cind totul se leaga si devine precum o budinca si se observa ca incepe sa se lipeasca de fundul recipentului. Se trage deoprate , se pune intr-un alt recipent, se acopera si se lasa min. 6 ore la odihnit sau de pref. peste noapte.
Drojdia naturala se improspateaza si la fel se foloseste a doua zii. Urmatorul pas, este prepararea aluatului propriuzis.
Lichidele, laptele praf,zaharul/mierea si drojdia se pun intr-un recipient in care se framinta sau malaxeaza aluatul, urmate de faina,Tangzhong, albusul de ou si sarea.
Toate acestea se framinta pina incep sa se lege si se lasa 10 min sa odihneasca.
In continuare se adaoga untul care are temp. camerei si se malaxeaza pina cind aluatul devine foarte elastic si se dezlipeste de pe peretii recipientului.
Daca este elastic si totusi vi-se pare prea moale, nu va speriati, dupa prima si a doua dospire isi schimba consistenta.
Aluatul astfel obtinut, se pune pe masa de lucru usor infainata se intinde cu degetele si se impacheteza, punindu-se la dospit intr-un recipient incapator si in prealabil infainat.
Dupa ca. 30 min. se scoate pe masa de lucru infainata, se intinde cu degetele si se impacheteza dinou, iar dupa inca 30 min. se repeta acceasi procedura.
Dupa a treia dospire , aluatul trebuie sa-si mareasca volumul cel putin dublu pina chiar triplu. Asta dureaza in functie de temperatura camerei de lucru.
Aluatul dospit se pune pe masa de lucru usor infainata si daca se fac cornuri (vezi foto), aluatul se imparte in portii cu un gr. de 80-90g.
Aceste portii de aluat se slefuiesc sub causul palmei sub forme de bile si se acopera cu o folie de nailon ca. 10 min.
Dupa aceea fiecare bila in parte se intinde sub forma de triunghi/trapez si se ruleaza sub forma de corn, care se aseaza pe tava de copt cu incheietura deasupra si se acopera lasindu-se la dospit. Cind se observa ca, cornurile si-au marit volumul acestea se intorc cu incheietura dedesupt, se acopera dinou si se lasa la dospit pina cind volumul se dubleaza.
Cuptorul se incinge la 230°C, cornurile se ung cu lapte caldut de 2 ori si se introduc la copt. Dupa ca. 10 min. temp. se reduce la 220°C si se lasa la copt pina prinde gradul de culoare al cocerii dorit, aprox.(15-20min).
OBSERVATIE:
Cornurile se coc cu aburi! 
Pentru aceasta:
  1. ori se incinge odata cu cuptorul intr-un recipient plin cu pietri de vulcan sau bolovani de riu si in momentul cind se introduc cornurile in cuptor se arunca peste acestia,ca. 40-50g apa,
  2. ori se pune o cratita mai veche in cuptor sa se incinga si in acesta se pun cele 40-50g apa.

31 dec. 2018

Fursecuri cu martipan á la Mann backt


Fursecuri cu martipan á la Mann backt

Acesta minunata reteta am gasit-o la fel pe acesta minunata pagina, MANN BACKT
unde un bucatr foarte priceput imparte cu noi retetele gustoaselor bucate care l-e prepara
Pe acesta cale;
Vielen lieben Dank, für die wunderbare und leckere Rezept!!!🌹👍

INGREDIENTE:
  • 150 g martipan pt. patiserie
  • 150 g migdale macinate
  • 150 g unt
  • 1 priza sare
  • 100 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri (Gr. L)
  • 150 g faina
  • 30 g kakao pt. patiserie
  • *optional* 1 ls rom
INGREDIENTE UMPLUTURA :
  • 200 g martipan pt.patiserie,
  • *optional* 1 strop de culoare alimentara organica verde
  • 50 g nutella
INGREDIENTE DECO:
MOD PREPARARE:
 Martipanul taiat sau rupt bucatele cit mai marunte se pune intr-un recipient impreuna cu migdalele macinate, zaharul , untul, priza de sare si galbenusurile de ou.Totul se mixeaza pina cind devine o masa omogena si in final se adaoga faina amestecata in prealabil cu cacaoa si daca se doreste 1ls rom .
Malaxarea trebuie sa fie cit mai scurta, doar atit cit ingredientele sa fie bine cuprinse.
Aluatul obtinut se pune intr-o folie/punga de nailon si se pune la frigider cel putin 1 ora
         Eu in general atuaturile cu unt l-e prepar seara 
         si doar a doua zii continui reteta de preparat.
Aluatul obtinut se pune pe masa de lucru infainata se intinde cu o gr. de ca.3mm , se decupeaza forme dorite si acestea se aseaza pe tava de copt.
               Eu intind aluatul intr-e 2 foi de nailon si forma de decupare 
          o infainez mereu sa nu se lipeasca aluatul de ea.
          In acest fel nu este nevoie de infainare, dar important este 
          ca aluatul sa aiva o temeperatura scazuta.
          Daca se prepara in cant. mai mari este bine ca acesta sa se 
          portioneze si portie dupa portie scoasa de la frigider sa se prelucreze.
Den Cind aluatul aproape se finalizeaza de decupat se incinge cuptorul la 200°C si tava dupa tava se coace ca. 8-10 min..Atentie sa nu se coaca prea mult deparece cacaoa devine amara.Dupa copt totul se lasa la racit si se prepara umplutura.
Martipanul daca se coloreaza acesta se taie in bucatele foarte mici se pune 1 strop de culoare si cu mina care este protejata de o manusa de singura folosinta se amesteca totul pina cind masa de martipan a devenit verde.
Acum aceasta masa de martipan ori se intinde pe masa de lucru pudrata cu zahar pudra cu aceeasi gr.de ca. 3 mm, ori se intinde cum am facut eu in 2 folii de nailon si doar forma cu care au fost decupate cojile sa fie pudrata cu zahar inainte de fiecare decupare.
Pentru asamblare avem nevoie de marmelada sau nutella.
Marmelada incalzita putin sau nutella si se pune intr-un cornet/punga micuta de plastic , i-se taie un coltisor mic si se dreseaza pe fiecare coaja de forsec cite putin.Peste marmela sau nutella se aseaza o felie decupata de martipan, peste martipan se dreseaza dinou marmelada sau nutella si e aseaza a dpua coaja de fursec.
Cind asamblarea s-a incheiat se prepara glazura de ciocolata.
Cind incep procesul de asamblare, pun ciocolata intr-un recipent potrivit cantitatii, mai mult adinc decit larg si ácesta-l pun pe un vas cu apa fierbinte.Din cind in cind amestec si eventual schim sau incalzesc apa si asa fac mereu pina cind sint gata cu asamblarea, este si ciocolata gata topita .
Fursecurile asamblate l-e scufund cu o parte in glazura si l-e aseaz pe o tableta/tava in prealabil captusita cu folie alimentara si presar cu fistic sau migdale taiate/zdrobite.Fursecurile astefel pregatite s epun intr-un loc rece si de indicat a doua zii se depoziteaza in doze de metal so la fel se tin la rece.
                       Spor la preparat si savoare deplina!!!

15 dec. 2018

RULOURI DIN CARNE TOCATA UMPLUTE

RULOURI DIN CARNE TOCATA UMPLUTE

(din pacate poza facuta mai sus am facut-o doar cu resturile ramase de la masa de prinz si rulourile nu au mai fost fierbinti in asa fel incit ca, cascavalul sa fie fluit/topit...☹ si pozele nici ele nu sint de calitate, dar papica, ea a fost "excelenta"👍😊!!!)

Aceasta reteta este o derivare de la reteta de Plescavita care mi-a trimis-o surioara mea draga  Sidy - In Bucatarie La Sidy si careia ii multumesc foarte mult!!!


Pentru ca timpul a trecut si din pacate reteta de la Sidy nu o mai gasesc😏😞🤭,(sper sa mi-o retrimita inca odata )scriu cum am facut eu, si ne-a placut foarte mult;
INGREDIENTE:
- 300g ceafa de porc
- 300g piept de curcan
(carnea poate varia dupa dorinta personala)
- 1 albus de ou de gr. M sau L
- 1 ceapa mare tocata marunt si putin calita
- 4 catei de usturoi presati
- sare, piper, chilli
- 5g (ca.1/2lc) bicarbonat de sodiu
- *verdeturi(patrunjel,maioran,telina,marar) dupa dorinta personala
- felii de cascaval si sunca dupa necesitate
- ceva ulei cu gust neutral
MOD PREPARARE:
Carnea trecuta prin masina de tocat cu gauri marunte se amesteca cu ceapa tocata,  putin calita si racita, cu usturoiul trecut prin presa, condimente dupa gust si verdeturi la fel dupa dorinta si in final albusul de ou si bicarbonatul.
Toate acestea se amesteca in asa fel incit ingredietele sa fie bine legate.
Acum din acesta masa de carne condimentata se i-au portii de marime dorita (eu le-am facut c-am de marimea mititeilor), se aseaza pe o folie alimentara de nailon, se preseaza si in mijloc se aseaza 1 felie de sunca si cascaval rulate, iar cu ajutorul foliei, se ruleaza carnea tocata in asa fel incit sa cuprinda sunca si cascavalul.
Folia de la capetele ruloului se innoada si se procedeaza la fel mai departe pina cind toata masa de carne s-a transformat in rulouri si fiecare rulou este bine strins in folia alimentara.
Totul se pune la frigider pentru citeva ore s-au chiar peste noapte.
In final accste rulouri se scot din falia de nailon si se ung cu ceva ulei si ori se prajesc pe gratarul bine incins, ori intr-o tigaie aderenta, ori cum am facut eu in cuptor la 200°C pina cind se observa ca au primit gradul de coacere dorit, ca. 20-25min.
Se sevesc imediat cu cartofi prajiti, piure de cartofi sau alte garnituri si salate dupa dorinta personala.



INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate