Aceste galuste sint o minunatie!!! Sint moi, pufoase si chiar si a doa zi, daca ramin, sint inca moi....Eu am primit reteta de la o D-na la care le-am servit si am fost foarte mirata de pufosenia lor, iar la rugamintea mea, mi-a trimis si reteta care nu o pun la naftalina ci o impartasesc, cu cine doreste sa o prepare....Pe acesta cale, doresc acestei D-ne minunate sa-i multumesc!
Liebe
Frau Ute,
auf
diesem Weg, möchte mich herzlich bei Ihnen bedanken,
für
diese wunderbare Rezept!!!
INGREDIENTE:
- 50g g unt
- 50g zahar pudra
- 2 oua gr. M
- coaja de la o lamiie
- 1 priza sare
- 500g brinza proaspata de vaci
- 6ls pesmet
- 2ls gris de griu fin
--------------------------------
- unt
- pesmet
- scortosoara
- zahar tos
MOD
PREPPARARE:
Untul
se inmoaie putin, se mixeaza cu zaharul pudra, sarea ,coaja de lamiie
si ouale puse pe rind, pina ce totul devine o masa spumoasa omogena
si in continare se adaoga, brinza de vaci, eventual bine scursa si in
final pesmetul si grisul.
Aceasta
masa de aluat se acopera bine sa nu se usuce si se lasa cel putin 1
ora la odihnit sau si mai bine peste noapte.
Intr-e
timp se prepara pesmetul prin care se trec galustele in felul
urmator: Intr-o tigaie se pune la topit ca. 50g unt, se adaoga
pesmetul si se amesteca mereu pina cind a pesemtul a prins gradul de
culoare dorit, e trage totul deoparte, se adaoga scortisoara si 1-2
ls zahar tos.
In
continuare se pune un recipient cu apa la fieert, cind fierbe se
adaoga ceva sare iar din masa de aluat care a stat la odihnit, se
formeaza galuste dupa marimea dorita in causul palmei cu minele usor
imnuate in ulei.
Daca
aluatul este prea moale pentru a forma usor galustele se mai poate
adoga ceva pesmet.Din
pacate nu am cintarit pesmetul si nici grisul si nu fiecare
lingura de supa este la fel de mare resp. mica. De accea scriu ca,
daca este necesar sa se mai adaoge putin pesmet.
|
Galustele
formate se adaoga in oala in care apa fierbe usor, se pune capacul si
se lasa la fiert ca. 15 min.Aceasta masura de timp este aproximativa,
deoarece depinde de marimea galustelr.
De
accea dupa ca 12 min. este bine sa se faca o incercare, in acest fel
se poate constata individual timul de fierbere.
Galustele
fierte se scor cu o stercuratoare si se pund direct in pesmetul
prajit, se ruleaza pe toate partile si se aseaza pe un platou in
prealabil pregatit, eventual tinut la cald.
Galustele
astefel preparate se servesccel mai bine cu chiselita din fructe.
Eu
am facut o chiselita din zmeura congelata si un borcan de compot de
visine.
Reteta
in postarea urmatoare.
SUPLIMENTAR:
Daca
se intimpa sa ramina si pe a doua zii si se doreste sa se consume
calde, recomand incalzirea pe baie de abur.
In
microunde se intaresc, chair daca se acopera!
|
Pe
aceasta cale, celor ca doresc sa incerce, doresc spor la preparat si
savoare deplina!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu