24 sept. 2017

PIINE DE GRIU CU QUINOA TRICOLORA by Laura S.

INGREDIENTE: 
- 100g faina de Quinoa / Quinoa tricolora (eu aceasta am folosit-o)
- 800g faina alba de griu
- 4g drojdie proaspata
- 525 g apa calduta

- 1lc miere de albine sau zahar
- 24g sare
- 40g ulei masline(merge de care doriti)
MOD PREPARARE:

In apa se dizolva drojdia si mierea/zaharul.
Se adaoha sortimentele de faina si sarea.
Totul de framinta/malaxeaza citeva minute, doar pina cind ingredientele se umezezc bine.
Se lasa ca.10 min. deoparte, dupa care se adaoga uleiul si se malaxeaza/framinta pina cind aluatul se dezlipeste de pe peretii vasului si devine foarte elastic.
Se ung miinile cu ulei si se aduna aluatul precum o minge si peretii recipientului la fel se ung cu ulei, se acopera cu o folie de nailon si se lasa 30 min. la dospit.
In recipient aluatul se prinde cu degetele de margini si se trage usor spre mijloc din 4 parti in acet fel se impacheteza si se intoarce cu incheietura in jos , se acoperea dinou si dupa 30 min. se repeta procedura.
Iar inca dupa 30 min. aluatul se scoate pe masa de lucru unsa cu ulei, se intinde la fel si impacheteaza, de data acesta ceva mai strins si se aseaza in oala sau in recipientul in care se doreste sa se coaca, uns bine cu unt.
Se acopera si se pune la dospit peste noapte, la frigider.
A doua zii se scoate alatul de la frigider, se cresteaza, se incinge cuptorul la 240°C  si cind acesta  a atins acesta temp., recipientul cu capac se introduce in cuptor.
Dupa ca. 20 min. i-se indeparteaza capacul , temperatura se reduce la 220°C si se lasa sa coaca ca.30 min.
Piinea se scoate din oala si se lasa sa mai coaca citeva min. pe tava fara oala si daca se ciocaneste pe fundul piini si aceasta suna a gol, inseamna ca piinea este coapta.
Se scoate si se lasa sa se racesca complet pe un gratar de bucatarie.
Piinea are o coaja si un miez moale si elastic.
Prospetimea ei este foarte persistenta.
Recoman cu mare placere aceasta reteta, care este foarte simpla, doar ca necesita ceva timp.
Pentru aventurierii in ale panificatiei, spor la preparat si savoare deplina!
Trimiteți un comentariu
Print Friendly and PDF

Was du nicht willst, dass man dir tu', das füg' auch keinem andern zu.
/
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

INDEX POSTARI

~ 30 SEPTEMBRIE ~ (1) ALUATURI UNIVERSALE (6) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (3) APERITIVE (33) AROME DULCI (1) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AUSTRIACA (42) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA UNGUREASCA (4) CONCURSURI (1) CRACIUN / WEINACHTEN 2008~FURSECURI / PLÄTZCHEN (13) CRACIUN / WEINACHTEN 2009~FURSECURI / PLÄTZCHEN (6) CRACIUN / WEINACHTEN 2010~FURSECURI / PLÄTZCHEN (7) CRACIUN / WEINACHTEN 2011~FURSECURI / PLÄTZCHEN (4) Craciun....) (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~IPATISERIE (1) DULCIURI (229) DULCIURI-reload (10) FURSECURI/BISCUITI (19) GARNITURI (17) GEMURI SI MARMELADE (4) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (3) INGHETATE/SORBET (2) IPATISERIE (3) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (6) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (1) MUFFINS ~ CO. (5) PRAJITURI (35) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (20) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (10) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (18) PREPARATE cu/din FRUCTE (14) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (68) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE cu/din SOJA/TOFU (1) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (91) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (16) Retete ©opyright by Laura S. (30) SALATE (9) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) TORTURI (6) una~alta (6) Urari de Sarbatori(Pasti (1)

Persoane interesate