Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

24 sept. 2017

PIINE DE GRIU CU QUINOA TRICOLORA by Laura S.

INGREDIENTE: 
- 100g faina de Quinoa / Quinoa tricolora (eu aceasta am folosit-o)
- 800g faina alba de griu
- 4g drojdie proaspata
- 525 g apa calduta

- 1lc miere de albine sau zahar
- 24g sare
- 40g ulei masline(merge de care doriti)
MOD PREPARARE:

In apa se dizolva drojdia si mierea/zaharul.
Se adaoha sortimentele de faina si sarea.
Totul de framinta/malaxeaza citeva minute, doar pina cind ingredientele se umezezc bine.
Se lasa ca.10 min. deoparte, dupa care se adaoga uleiul si se malaxeaza/framinta pina cind aluatul se dezlipeste de pe peretii vasului si devine foarte elastic.
Se ung miinile cu ulei si se aduna aluatul precum o minge si peretii recipientului la fel se ung cu ulei, se acopera cu o folie de nailon si se lasa 30 min. la dospit.
In recipient aluatul se prinde cu degetele de margini si se trage usor spre mijloc din 4 parti in acet fel se impacheteza si se intoarce cu incheietura in jos , se acoperea dinou si dupa 30 min. se repeta procedura.
Iar inca dupa 30 min. aluatul se scoate pe masa de lucru unsa cu ulei, se intinde la fel si impacheteaza, de data acesta ceva mai strins si se aseaza in oala sau in recipientul in care se doreste sa se coaca, uns bine cu unt.
Se acopera si se pune la dospit peste noapte, la frigider.
A doua zii se scoate alatul de la frigider, se cresteaza, se incinge cuptorul la 240°C  si cind acesta  a atins acesta temp., recipientul cu capac se introduce in cuptor.
Dupa ca. 20 min. i-se indeparteaza capacul , temperatura se reduce la 220°C si se lasa sa coaca ca.30 min.
Piinea se scoate din oala si se lasa sa mai coaca citeva min. pe tava fara oala si daca se ciocaneste pe fundul piini si aceasta suna a gol, inseamna ca piinea este coapta.
Se scoate si se lasa sa se racesca complet pe un gratar de bucatarie.
Piinea are o coaja si un miez moale si elastic.
Prospetimea ei este foarte persistenta.
Recoman cu mare placere aceasta reteta, care este foarte simpla, doar ca necesita ceva timp.
Pentru aventurierii in ale panificatiei, spor la preparat si savoare deplina!

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate