Surioara mea draga ,a preparat si ea acesta “minunatie”, aici:
si asa mi-am zis, gata cu asteptatul, o fac si eu!!!
Intr-e timp am gasit si un video foarte informativ, aici:Pane petaloso Fatto in casa Semplice e Veloce
Dar reteta aluatului este alta, deoarece faina Manitoba nu am avut.
MAIAUA:Reteta este luata de aici:Brotdoc-Grillbrot—VIELEN DANK!!!
- 200g faina alba de griu
- 200g apa
- 1g drojdie proaspata
Drojdia se dizolva in apa si toate ingredientele se amesteca impreuna cu o lingura, se acopera si se lasa sa fermenteze ca. 12 pina 16 ore.
A doua zi se prepara aluatul initial.
INGREDIENTE:
- maiaua de mai sus
- 800g faina alba de griu
- 450g apa
- 20g sare
- 8g drojdie proaspata
MOD PREPARARE:
In apa călduța se dizolva drojdia proaspăta, se adaoga maiaua, faina, sarea și se malaxează un aluat moale precum lobul urechii.Aluatul trebuie sa fie elastic și spre sfârșitul malaxaraii , aluatul trebuie sa se desprindă de pe pereții recipientului in care se malaxeza.
Aluatul obținut se lasă la dospit ca. 30 min, se scoate pe masa de lucru infainata, se întinde cu mâinile/degetele, se împachetează precum un plic și se pune dinou la dospit 30 min.
Dupa a doua dospire aluatul se divideaza și prelucreza in “minunata floare” precum in acest VIDEO
Pentru coacere, după ce "Floarea" a dospit ca. 30 min. marindu-si vizibil volumul, se spriteaza cu apa și introduce in cuptorul încins la 250°C pentru ca.10 min, dupa care temp se reduce la 200°C si se lasa sa prinda gradul de culoare dorit.
REMARCA: Daca cumva aluatul este prea moale, spun acesta deoarece la a doua încercare s-a întâmpla sa fie asa, nu face nimic, pe masa de lucru, dacă se întinde și împachetează de 2 sau 3 ori la interval de 30 min. aluatul primește consistenta perfecta și rezultatul final este mult mai pozitiv!
Pentru cine încearcă doresc spor la preparat și savoare deplina!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu