O reteta delicioasa si simpla de preparat!
INGREDIENTE:
- 3-4 mere
- 40g unt
- 1ls unt pt. uns forma
- 4 oua gr.M
- 700g lapte
- 150g orez (eu am folosit cu bobul lung)
- 1 priza sare
- 1 lamiie-coaja
- 250g brinza proaspata de vaci
- 1 pac. zahar vaniliat
- 75g zahar
MOD PREPARARE:
Forma pentru budinca se unge cu unt.
Laptele se pune la fiert cu 25g zahar, zaharul vaniliat , o priza de sare si cind acesta fierbe se adaoga orezul.Pina cind orezul a fiert se amesteca mereu sa nu se prinda de fundul oalei.Dupa fiert se lasa acoperit la racit.
Intr-e timp se curata merele se taie jumatati de rondele si se stropesc cu putina zeama de lamiie.
Ouale se separa si albusurile se bat spuma impreuna cu 2ls zahar.
Restul de zahar se freaca cu untul , galbenusurile de ou brinza de vaci proaspata, coaja rasa de lamiie si cu orezul fiert.In final se amesteca albusul de ou, dar nu cu mixerul ci cu o lingura/paleta in as fel incit masa sa ramina pufoasa/aerata.
Cuptorul se incinge la 180°C.
Jumatae din masa se toarna in forma si peste ea se aseaza in forma de acoperis de tigla, merele.Merele se presara daca se doreste cu ceva scortisoara si peste ele se toarna a doua jumatate din masa de budinca.
Deasupra se poate presara la dorinta ceva zahar tos, acesta la coacere se caramelizeaza si da un gust mai bun budincii.
Totul se introduce in cuptor pentru ca. 40-45 min.
Dupa coacere se lasa putin la racit dupa care se potioneaza si se poate servii cu coompot, cu sosuri la dorinta sau cu piure de fructe.
Eu am servit cu piure de zmeura, o “delicatese”!!!
REISAUFLAUF MIT TOPFEN UND APFEL
ZUTATEN: - 3-4 Stk Äpfel
- 40g Butter
- 1 EL Butter für die Form
- 4 Stk Eier Gr.M
- 0.7l Milch
- 150g Reis
- 1 Prise Salz
- Zitronenschale
- 250g Becher Topfen
- 1 Pack. Vanillezucker
- 75 g Zucker
ZUBEREITUNG:
Eine Auflaufform mit weicher Butter ausstreichen.
Reis in einem Topf mit Milch, 25g Zucker , Vanillezucker und Salz weich dünsten und abkühlen lassen.
Eier trennen und aus dem Eiklar und 2 El Zucker einen steifen Schnee schlagen.
In einer zweiten Schüssel Butter, Zucker, Topfen , Zitronenschale und Eidotter mit dem Mixer verrühren und den Reis untermengen. Zum Schluss den Schnee vorsichtig unterheben und die Hälfte der Masse vorbereitete Form füllen. Die Apfelscheiben darauf verteilen, eventuell etwas Zimt darüber streuen und den restlichen Reis darüber streichen.
Im Backrohr bei 180°C, etwa 40-45 Minuten backen.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu