Sper sa va placa daca o incercati!
Eu va doresc de pe acum spor la preparat si savoare deplina!!!
Ingrediente blaturi:
- 375g apa
- 1 priza sare
- 180g unt(eu am pus jumatate unt de cocos, la-m vazut in frigider si am zis sa probez...a fost OK.)
- 300g faina
- 6 oua
Mod preparare:
Acest aluat se imparte in doua si se coc doua blaturi. Pentru a intinde mai usor aluatul in tava de copt, se procedeaza astfel; Aluatul se pune intr-o punga trainica/cornet de patisserie pentru dresat se se traseaza linii de aluat in asa fel incit jumatate din aluat sa cuprinda toata tava. Acesta se intoroduce in cuptorul deja incins la 200°C si se coace pina cind aluatul a crescut frumos si a prins gradul de copt droit.
ATENTIE - NU deschideti usa cuptorului in timpul coacerii!!!
La fel se procedeaza si cu a doua parte din aluat. Cele doua blaturi se lasa la racit pe un gratar de bucatarie.Ingrediente crema vanilie:
- 2 pac. praf budinca de vanilie(ca. 80g)
- 3 galbenusuri
- 1 priza sare
- 750g lapte
- 200g zahar
- 1 pastaie vanilie/esenta de vanilie
- 600g frisca lichida
- 9 foi de gelatina
Mod preparare:
600ml lapte se pun la fiert cu vanilia Gelatina se pine in apa rece la inmuiat. In 150ml de lapte se mixeaza cele 3 galbenusuri, zaharul , sarea si praful de budinca si se toarna amestecind rapid, in laptele care fierbe usor. Se amesteca energic pina cind se observa ca , crema se ingroasa si se trage de pe foc. In acesta crema se mixeaza gelatin foarte , foarte bine7energic in asa fel incit sa fie bine dizolvata. Acesta crema se acopera cu folie de nailon direct pe suprafata. In acest fel nu se formeaza deasupra pojghita si se puna sa se racesca.
In alt recipient se bate frisca in asa fel inciz´t sa NU mai curga si jumatate din ea se mixeaza in crema de vanilie si cealalta jumatate din frisca se amesteca cu o paleta pina cind totul a devenit o singura crema fina.
Daca este prea fluida, se lasa ca 15-20 min.la frigider, dupa care se toarna peste un blat de prajitura si se acopera cu al doilea.
Daca se doreste se poate glasa cu ciocolata precum la eclere, sau doar simplu, inainte de servire se pudreaza cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu