Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

2 sept. 2016

HENKLESCH



Aceasta prajiturica este preluata de la sasii care s-au stabilt in Romania si cu care, tin neaparat sa ma exprim, am trait impreuna foarte bine, dimpotriva pot sa spun ca,, chiar am profitat…se poate vedea cum a fost si ce este jud.Sibiu.
Aceasta prajiturica o prepara si bunicuta mea, la craciun si la pasti , prilej cu care incingea cuprorul din tigla pe lemne si pe parcursul a doua zile se prepara diferite aluaturi de piine, cozonaci si acest “Henclesch” .Ce clipe minunate au fost…!
Eu am uitat de acesta prajiturica pina ce o o cunostinta de aici din Austria m-a intrebat daca cunosc aceasta reteta…si asa am cautat pe internet si din mai multe retete gasite am combinat cum am crezut eu mai bine si am facut aceasta reteta..(va rog sa ma iertati, dar sursele nu le mai stiu.Este ceva vreme…)
Pe acesta cale, multumesc tuturor ca au postat retete de “Henclesch” in www si dupa o fuziune a iesit ceea ce se vede mai jos!!!😁
e6193923
INGREDIENTE:
- 350 g faina
- 15 g drojdie proaspata
- 2 galbenusuri
- 1lamiie(numai coaja)
- 70g zahar
- 50 g ulei
- 5g sare
- ca.220-250g lapte caldutz
MOD PREPARARE:
Aluatul dcu drojdie se prepara se lasa la dospit pina se observa ca volumul s-a marit, dupa carese toarna in tava de copt captusita cu hirtie sau unsa si infainata.*Aluatul este foarte moale!Peste aluatt se intinde urmatoarea masa din gries:
INGREDIENTE MASA DIN GRIES:- 1l lapte
- 200g gries
- 200g zahar
- 1 pack.zahar vaniliat
- 6 albusuri
- 3 g sare
MOD PREPARARE:Laptele se pune la fiert cu 100g zahar,sarea, zaharul vaniliat si cind laptele fierbe si grisul.Se amesteca mereu pina cind totul se ingroasa.Se acopera cu o folie de nailon alimentara direct pe suprafata masei de gris si se lasa deoparte sa se temepereze.Albusurile se bat spuma cu cele 100g zahar ramase pina devine spuma batoasa si in masa de abus se mixeaza lingura dupa lngura masa de grie fiet si inca cald.Aceasta crema se intinde peste aluatul din tava, deasupra daca se doreste se presara stafide inmuiate in rom sau alte fructe proaspete sau din compot ,sau se poate lasa ca atare, fara fructe.Iar deasupra la fel se toarna urmatoarea masa..
INGREDIENTE MASA CU SMINTINA:
- 4 galbenusuri
- 100 g unt
- 350 g smintina acra
- 2 pac.zahar vaniliat
MOD PREPARARE:Untul se mixeaza cu zaharul vaniliat, galbenusurile puse pe rind si smintina.Toate se xixeaza bine si se toarna si intinde peste masa de gries.Se introduce in cuptorul preincind la 180°C pentru ca. 30-40 min.








Spor la preparat si savoare deplina!

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate