O reteta din bucataria Cehiei, care este cunoscuta sub numele de Böhmische Knödel si care sint foarte apreciate la noi in partea de est a Austriei...
INGREDIENTE:
- 1kg faina alba de griu
- 20g drojdie proaspata
- 450 / 500g apa/lapte
- 2oua
- 1 galbenus de ou
- 2lc zahar
- 2lc rase sare
- nucsoara macinata
- 2 pumni de cuburi din franzela/chife *uscata*
……………………………………………….…………..
- 3 coli hirtie de copt
MOD PREPARARE:
Laptele sau apa se incalzeste putin, in care se dizolva drojdia si zaharul
si se amesteca cu faina, sarea, ouala batute si nucsoara.
Totul se malaxeaza bine si in final se adaoga cuburile de franzela sau chifle uscate.
Acestea se incorporeaza bine in aluatul obtinut si se lasa la dospit, pina cind volumul s-a dublat.
Intr-un recipient incapator se pune apa la fiert cu sare.
Fiecare coala se unge cu ceva ulei si aluatul se imparte in 3 parti.
Aluatul se ruleaza in asa fel incit impachetat in coala se devina precum un sul.
Acestea se leaga bine la capete cu o sfoara de bucatarie si fiecare sul imparte se fierbe ca 25min.
La jumatate de timp, se intoarce sulul cu partea superioara in jos si se lasa sa fierba mai departe.
Se scoate de la fiert, se indeparteaza coala de hirtie si se portioneaza,
sevindu -se linga mincaruri cu sosuri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu