Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

27 nov. 2015

PIINE DIN SECARA



Acum ca, experimentez de asa mult timp cu prepararea pinii si mai ales ca, in urma investigatiilor facute, cum se prepara piinea  industriala mai ales din ce se prepara si chiar si in majoritatea manufacturilor..., am zis ca o i-au acum pe calea dreapta si ma echipez si cu o moara electrica, pentru macinat cereale...
Asa ca, m-am sfatuit cu sotul meu, ne-am pus in tema, facind calcule si am ajuns amindoi la concluzia ca, "ce-i in mina , nu-i minciuna!"si am facut aceasta investitie.
Pe termen lung, se face platita investitia si mai ales "sanatatea"!
Acum ca, am facut o comanda si de cereale biologice printr-e care si secara, am hotarit sa pun de-o piine...Sotul mi-a macinat grauntele si eu am facut piinica.
Clar ca, structura este mult mai densa si piinea nu prea pufoasa, este normal este "integrala"!
Aici reteta:
INGREDIENTE- maia:
- 5oog faina integrala din secara
- 520g apa
- 100g drojdie naturala(vezi reteta in blog)
MOD PREPARARE:
Aceste ingrediente se amesteca bine impreuna, se acopera cu o folie/punga de plastic si se lasa peste noapte in cuptor, bineinteles rece, la dospit(ca 10-12 ore)
INGREDIENTE -aluat principal:
- maiaua de mai sus
- 10g drojdie proaspata
- 420g apa calduta
- 40g miere de albine
- 150g faina alba din griu
- 700g faina integrala din secara
- 30g sare
MOD PREPARARE:
Toate ingredientele se amesteca respv. malaxeaza pina aluatul devine ceva compact, se obserca ca se desprinde de pe peretii recipientului.Aluatul obtinjt se pune dinou la dospit, acoperit cu folie/punga de nailon, de pref. intr-un loc caldut.
Caldut deoarece procesul de dospire este mai activ, decit la rece.Cu cit mai calut(nu peste 40"C) cu atit timpul de dospire este mai redus.
Cind se observa ca aluatul a primt un volum consistent acesta se scoate pe masa de lucru, i-se da forma dorita si se aseaza in cosul de dospit cu incheietura in jos, sau direct in tavi de copt.
Eu am preparat 2 piinici din cant. de mai sus.
Piinicile se coc la o temp. de 225°C ca 45 min.


Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate