si datorita lui, am bulion si pentru perioada de iarna, din propria productie…si asa printr-e sticle , oale si borcane am pus si de o supica, care s-a savurat cu mare placere…
Reteta este (ochiomatrica) urmatoarea:
INGREDIENTE:
- ca. 1 kg de tomate bine coapte
- ceva ulei
- 1 ceapa potrivita
- 2 cartofi potriviti fainosi
- 3 morcovi potriviti
- 1ls faina
- ca. 10 frunze de busuioc
- 1 ls vegeta bio.
- 2ls zahar(sau cchiar mai mult, depinde de gustul tomatelor)
- 200ml smintina lichida
- ceva sare
- 1/2 leg. patrunjel verde
MOD PREPARARE:
Rosiile se spala se taie in bucati si ori se fierb la microunde ori se pun la fiert la foc usor pina se inmoaie, dupa care cu un mixer vertical se fac piure si se trec prin sita.
Bulionul obtinut se pune deoparte.
Intr-o oala potrivita cant. de mai sus se incinge ceva ulei si in el se prajeste ceapa care in prelabil s-a descojit si taiat marunt.Cind incepe sa prinda culoare se adaoga cartofii si morcovii care la fel in prealabil s-au spalat , curatat si taiat marunt.Totul se lasa sa se prajeasca putin amestecind mereu, se adaoga faina, se amesteca rapid si se adaoga bulionul de tomate, vegeta, zaharul, frunzele de busuioc si se lasa sa fiarba totul la foc potrivit, pina cind legumele s-au fiert.
Cu mixerul vertical se mixeaza bine supa pina cind totul a devenit precum o crema.
Supa astefel obtinuta se pune dinou la foc mic si mestecind mereu se adaoga smintina, se degusteaza si eventual se mai adaoga ceva sare si/sau zahar.Se presara cu patrunjelul tocat marunt si se poate servii.
Se poate servii ca atare, sau cu paste fainoase fierte in prealabil , cu piine proasapata..fiecer dupa cum doreste.
Urez spor la preparat si savoare deplina!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu