Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

7 sept. 2014

Piine dupa reteta de la Simona si Liana ~ Mini Baguete fragede

Am preparat reteta gasita pe blogul Lianei, care la rindul ei o are de la Simona's World: Minibaghete fragede, iar pe acesta cale doresc sa multumesc fetelor9ec4d82f92618d72da49865vs3
Pentru ca la mine se maninca numai piine preparata in bucataria proprie, am triplat cantitatile.
Eu am preparat reteta cu cant. de lichid din reteta Simonei si faina a fost din sortimentul frantuzesc T65.De aceea aluatul a iesit ceva mai moale, ca cel cu faina de W550/W700.
Iar pentru ca, cant. de ulei mi-sa parut enorma la cant. de mine folosite, am redus la 250g in loc de 300g.
Tocmai imi facea-m ginduri, daca aluatul va creste, daca in cuptor la fel isi va marii volumul…???
Dar spre bucuria mea, rezultatul a fost ppozitiv.
Piinicile/cornurile au o crusta subtire, dupa coacere usor crocanta si miezul foarte moale.
Fatit:
Reteta este buna, rezultatul la fel, merita reincercata.Dar a doua oara cu faina W550/W700.
Aici reteta:
INGREDIENTE:
- 600g apa
- 600g lapte
- 32g sare
- 250g ulei
- 1850g faina
- 3g drojdie uscata
- 50g drojdie naturala
MOD PREPARARE:
Eu am redus drojdia si am folosit ceva drojdie naturala.
Ingredientele mai sus date, se pun in vasul de malaxat/framintat in ordinea mai sus data.
Se malaxeaza ca. 7-10min.
Aluatul obtinut este moale si elastic.Aluatul se pune intr-un vas uns usor cu ulei la dospit, peste noapte la temp. camerei.
A doua aluatul trebuie sa-si dubleze/tripleze volulul.
Se scoate pe masa de lucru bine infainata si se impacheteaza de 2x la interval de 30min. cu masa bine infainata, deoarece aluatul este f. moale.
Dupa ultimele 30 de min.
Aluatul se imparte in portii dorite si se formeaza cornuri, pinii lungi, rotulde…fiecare cum doreste.
Este ceva migaloasa treaba, deoarece aluatul este moale si ceva lipicios.
Asta poate datorita sortimentului de faina folosit de mine(?)T65.
Este prima data cind folosesc acest sortiment, de aceea nu prea am experienta cu el si si reteta la fel prima data probata(!?)…
Ma gindesc ca, cu faina obisnuita aluatul sa nu fie asa de lipicios.
De aceea cu siguranta o voi reprepara, pentru ca curiozitatea sa mi-se astimpare si sa stiu exact cum este cu fainile.
Deci pinicile/cornurile formate se pun la dospit pina cind se observa ca, volulul se mareste.
Cuptorul se incinge la 250°C.Cornurile/piinile se ung cu lapte, se cresteaza daca este necesar, eventual se pot presara cu seminte, chimen,sare grunjoasa…fiecare cum doreste , se introduc in cuptor si pemperatura se reduce la 200°C si se lasa la copt pina cind primesc o culoare aurie, sau ceva mai intunecata, dupa dorinta.
Pentru a avea siguranta ca sint intr-adevar coapte se ciocanesc cu degetul pe dosul piinii si daca suna a gol. inseamna ca produsul este copt.
6398ecd3

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate