In general gogosii sint gustosi si se maninca, cel putin la mine in familie, cu maaaaaare placere, mai ales sub forma de “Donuts”, dar acesta reteta este uimitor de gustoasa.
Brinza de vaci face ca aluatul sa ramina moale si de la drojdie de o pufosenie deosebita.
Cinde doreste sa manince si se incumeta sa prepare personal, recomand cu mare placere si incredere acesta reteta.
Pentru cine se incumeta, doresc spor la preparat si savoare deplina!
INGREDIENTE:- 30 g drojdie proaspata
- 100ml lapte
- 500 g faina
- 250 g brinza proaspata de vaci
- 100 g unt
- 100 g zahar kristal fin sau pudra
- 1 priza sare
- 3 oua mari sau 4 mici
- 1 lamiie-coaja
- 3-4ls rom*
- 1 pac. zahar vaniliat
- ulei pentru prajit
- zahar pudra+vanilie/scortisoara
MOD PREPARARE.
Drojdia se dizolva in laptele caldutz amestecat cu 1ls zahar si –3ls faina.Se presara cu ceva faina si se lasa ca 10 min la dospit.
Intr-e timp untul se topeste se adaoga untului ouale, priza de zare, restul de zahar, coaja de lamiie, zaharul vaniliat, romul.
Totul se mixeaza bine pina se omogenizeaza compozitia si se adaoga brinza si jumatate din cantitatea de faina.Totul se mixeaza bine.
In continuare se adaoga restul de faina si drojdia crescuta.
Totul se malaxeaza bine pina se obtine un aluat moale si elastic.
Aluatul obtinut se acopera cu o folie de nailon sau o punga si se lasa sa creasca la un loc caldutz ppina ce volumul s-a dublat.Ca. 30 min.
Intr-o cratita de marime potrivita se incince uleiul sau alta grasime la alegere si cu o longura sau cel mai bine cu lingura de inghetata inmuiata in ulei, se i-au portii din aluat si se pun in uleiul incins.
Se prajesc pe amindoua partile, se scoot pe n servet de bucatarie pt. a absorbii surplusul de grasime si se presara/tavalesc inca fiervinti cu/prin zahar pudra amestecat cu zahar vaniliat sau scortisoara.
Acesti gogosi serviti cu smintina/frisca si un sos /marmelada din fructe sau chiar numai fructe proaspete. sint “DELICIOSI”!
TIP:Daca aluatul se prepara cu o seara inainte, pune-ti doar 5 g de drojdie.Garatez ca adoua zii, gogosii sint si mai pufosi si prospetimea are o duata mult mai lunga!
2 comentarii:
astea trebuie sa fie tare bune,am sa incerc si eu.baiatul meu cred ca se va indragosti de gogoselele astea.
Buna Pansy!
Mai sa stii ca asa este!
Sint de "NERATAT", de aceea iti recomand reteta cu incredere!
Sper sa fii tu si mai ales baietelul tau, incintati si sa-i savurati cu placere.
Spune-mi daca incerci si parerea ta.
Vezi tu, toate ciorile isi lauda puii, asa si eu cu reteta.
De aceea sint curioasa, daca si alte persoane pot sa fie de acord cu mine.
Te pup dulce si sppr la preparat!
Cu prietenie
Laura S.
Trimiteți un comentariu