Aceste doua incercari au fost un succes 100%!
Prima data am incercat cu un amestec din unt+mirodenii pentru carne de pui, uar a doua incercare cu un amestec din unt+usturoi si patrunjel.Amindua au fost cum am scris si mai sus”EXCELENTE”!
Dar cel mai important nu sint numai mirodeniile si condimentele ci in primul rind calitatea carnii!
Pentru prima incercare am folosit un dispozitiv din ceramica special pentru asa ceva.Iar a doua incecare am folosit 2 sticle care le-am umplut pe 3/4 cu apa.
INGREDIOENTE pt.1 GAINA/PASARE:(ca.1200g):
~~~~~~~~~varianta -I-~~~~~~~~~~
- 100g unt/untura
- 1lc usturoi granulat sau 3-4 catei
- ceva sare +piper
~~~~~~~~~varianta -II-~~~~~~~~~~
- 100g unt/untura
- 1ls condimente/mirodenii pentru gaina
MOD PREPARARE:
Gaina spalata se zvinta bine pe dinauntru si pe dinafara.
Cu grija se desprinde pielea de carne si sub piele se introduce amestecul de mai jos cit si pe dinauntru
Untul/untura se mixeaza bine cu ingredientele folosite.
Gaina astfel pregatita se aseaza pe suportul pregatit(dispozitiv, sticla, doza de aluminu….) si se introduce in cuptorul incins la 180°C.
Totul se lasa ca.90min.Jumatate de timp cu caldura de jos´sus si a doua jumatate de timp la caldura ventilata.Cne nu are se lasa normal la caldura jos si sus si daca se poate ultimele 10 min. pe functiune de “gril”.
Gaina este gata, daca se incearca cu 2 furculite sa se desprinda carnea de pe oase, acesta cedeaza foarte usor.
Am scris “pasare” deoarece acceeasi metoda am folosit-o cind am preparat rata de craciun.Spre bucuria sotzului meu care a fost foarte incintat ca a iesit crocanta de jur imprejur.
2 comentarii:
Vai da' cum arata ! daca o vede sotzu' lesina langa calculator, cu siguranta ! Suuuper !!! Multam de reteta ! Uite, cu drag din Ro (bunatati de poveste ) http://bunatatidepoveste.blogspot.com/
deliciosi arata!
Trimiteți un comentariu