Eee, nu este nici o febra, este doar coincidenta postindu-le acum una dupa alta.
Dar cu 3 carnivori in casa, este clar ca trebuie sa probez una sau alta reteta cu carne si mai ales sa fiu sigura ca place.
Aici si reteta, care s-a dovedit si de aceasta data, a fii foarte buna👌....
S-a papat tot!
INGREDIENTE pt. ca.6-8 snitzele:
- 6-8 buc de carne pt. schnitzel , la alegere
- 6-8 felii de sunca
- 100g brinza de vaci proaspata
- 50g unt/marg.
- 1/2 legatura de patrunjel sau busuioc - fiecare ce doreste
- 3-4 catei de usturoi
- sare+piper
- 100g cascaval ras sau parmezan - fiecare ce prefera
- 1-2ls faina alba
- 6-8 scobotori
- 6-8 felii de cascaval
- ceva ulei pentru prajit
MOD PREPARARE:
Carnea de snitzel se aplatineaza.
Verdetzurile se toaca marunt.
Untul se mixeaza cu sare+piper se adaoga brinza si totul se omogenizeaza bine, impreuna cu verdeturile,usturoiul trecut prin presa si cascavalul sau parmezanul ras.
Peste fiecare bucata de carne se aseaza o felie de sunca si ceva din umplutura Acestea se ruleaza si fixeaza cu o scobitoare.
Fiecare bucata se trece prin faina si se prajeste in ceva ulei in prealabil bine incins intr-o tigaie, pe toate partile.
Se scot din tigaie intr-un recipient rezistent la temperaturi inalte , si peste se toarna si grasiea din tigaie.
Se aseaza peste fiecare cite-o felie de cascaval si se d-au la cuptorul incins la 200°C pina cind cascavalul s-a topit si a prins gradul de culoare dorit.
Se pot servi cu garnituri din diferite salate, legume sotate, orez, cartofi….fiecare dupa preferinta personala.
Va urez spor la preparat si savoare deplina!!!
2 comentarii:
Bunut, bunut!!!! Tare bun, ...si mi s-a facut o foame!!!
Receta muy completa exquisita y contundente abrazos grandes.
Trimiteți un comentariu