Online, retzeta se gaseste aici: Geschmorte Schopfschnitzel
INGREDIENTE (ca.6-8pers.):
-1 bucata ceafa de porc(1,1/2-2kg)
- ceva faina
- 3 cepe potrivite
- 1ls zahar
- 2ls ketchup
- 6 boabe de ienuper zdrobite
- 3 catei de usturoi zdrobiti
- 1 crenguta de rozmarin
- 1 crenguta de cimbru
- 1 l de vin rosu de calitate (eu am pus supa de vacuta –1ls otet de vin)
- sare+piper
- ceva ulei sau untura
- *1ls boia de ardei dulce(acesta este optionala)
MOD PREPARARE:
Carnea se taie in 6 sau 8 buc.
Intr-o tigaie s eincinge uliul/grasimea.Bucatile de carne se trec prin faina pe ambele parti si se prajesc iute pe ambele parti.
Bucatile de ceafa de porc prajite se sareaza, pipereaza si se aseaza intr-un recipient rezistent la temperaturi inalte.
In restul de gasime din tava se prajeste ceapa care in prealabil s-a curatat si taiat marunt.Cind acesta s-a inmuiat se adaoga zaharul sidaca se doreste boia de ardei dulce si se prajeste mai departe pina cind acestea primesc o culoare aurie/ruginie apetisanta .Se adaoga mai departe boabele de ienupar, usturoiul, ketchup, crengutele de cimbru si rozmarin si se stinge totul cu vin rosu.Sau in loc de vin rosu se stinge cu 1ls otet de vin alb si 1l de supa de vita.Totul se lasa sa de-a in clocot, eventual se sareaza putin si se toarna peste bucatile de carne.
Recipientul se acopera si se introduce in cuptorul incins la 180°C ca. 2 ore.
La jumatatea timpului, se pune de jur imprejur la carne, cartofi curatati si taiati cu o grosime de ca 3 cm.
Recipientul se acopera dinou si se lasa ca totul sa se dunstuiasca bine.
Ultimele 10 minute, carnea se dunstuieste fara capac.
Linga se poate servii o salata de varza verde cu chimen,
SALATA DIN VARZA VERDE CU CHIMEN.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu