Am descoperit de curind o metoda sigura de a "fierbe"aceste
Aceste galuste sint foarte iubite de sotul meu si c-am la toate gulasurile, fripturile sint nelipsite.
Dar cum este in practica, de fiecare data cind trebuiea sa-le fierb, era o "aventura" ...uneori imi ieseau perfect, uneori se mai perdeau in apa... Dar cu acesta metoda , NU mai am grija.!
Deci: Se prepara galustele dupa aceasta reteta; ✿*´GALUSTE DIN CUBURI DE PIINE ALBA`*✿, dupa care fiecare galusca se impacheteaza in folie alimentara de nailon si cu ajutorul unei scobitori se strapunge folia, intepind de jur imprejur galusca. Galustele astfel impachetate, se pun la fiert in apa cu sare, care clocoteste foarte, foarte usor. Dupa timpul de fierbere dat in reteta, galustele se scot, se lasa la scurs pe un prosop de bucatarie si dupa citeva minute, se indeparteaza folia de nailon si se pot servii. |
5 comentarii:
foarte interesante galustele astea,m-ai facut curioasa,trebuie neaparat sa le incerc
Da, da, asa mi-a mers si mie cind am venit in Austria :-)))
Dar curioztatea si pofta sotului meu de a papa acesta specialitate nelipsita din repertoariul de retete al austriecilor, m-a facut sa gatesc si eu.
Sper sa iti placa si tie/voua, asa cum ne pülace si noua.
Eu iti urez spor la preparat cu reusita deplina si savoare max9ma!
Cu prietenie
Laura S.
Ce bine arata!
n-am stiut de galustile astea,interesant !
Hallo Fetele!
Scuzati intirzierea, dar de cind am inceput munca, nu mai am timp prea mult de PC.
Galustele acestea sint bine venite atunci cind se aduna pinea uscata.
Deex. resturile de piine se taie cubulete ct mai marunte si se lasa sa se usuce bine pe tava de cuptor la aer uscat sau in cuptorul usor incalzit.
Bineineles ca, piin er alba este cea maia potrivita, dar merge si in amewsdtec.
Importanta este "umeditatea"- deci sa se adoge 1-2 oua si/sau citeve linguri de lapte mai mult si timpul intr-e preparare si fierbere sa se prelungeasca putin.
Daca incercati, cva doresc mult succes si savoare deplina!
Cu prietenie
Laura S.
Trimiteți un comentariu