Zis si facut!
Nu e greu , doar ca cere ceva timp.
De aceea, data viitoare, o sa-mi rezerv o zi intreaga si sa-mi umplu congelatorul pt. ceva timp.
Eu i-am preparat acesti “RAVIOLI” cu umplutura postata la aceasta reteta, PULPE DE PASARE UMPLUTE si servt cu SOS DE SMINTINA (urmeaza sa-l postez)
INGREDIENTE ALUAT:
- 500g faina alba de griu
- 4 oua gr.M
- 2ls ulei de pref.masline
* eventual 1-2ls apa /lapte daca este necesar
~~~~~~~~~~~~~~~~~
-1 albus de ou + 1ls apa
MOD PREPARARE:
Din ingredientele mai sus scrise, de framinta un aluat compact si destul de maleabil, care se impacheteaza intr-o punga/folie de nailon si se lasa la rece cel putin 30 min.
De pref. peste noapte.Astfel aluatul devine mai elastic.
Masa se imparte in doua sau patru., depine de suprafata de lucru pers. si infainind mereu suprafata de lucru se intinde aluatul sub forma de dreptunghi foarte subtire.
Pe jumatate din suprafata se pune la distante egale UMPLUTURA dorita si de jur imprejur se unge cu albus amestecat cu 1ls apa.
Cu ATENTIE se aseaza a doua jumatate de aluat peste umplutura si cu ajutorul unui sucitor sau a unei linguri de lemn se preseaza aluatul peste partile unse cu albus de ou.Cu un cutit sau o ustensila anume pt. taiat aluaturi se decupeaza “RAVIOLI”
- - care se pot servii imediat, punindu-i la fiert in apa sarata care clocoteste usor, si cind ies bine la suprafata se scot cu strecuratoarea si se aseazaintr-o tigaie cu elei sau unt incins.Se amesteca usor cu tigaia, evetualö se presara cu verdeturi, usturoi…si se pot servii ca atare sau cu un sos de smintina la alegere.
- - sau se presara ceva faina pe una sau doua tavi si “RAVIOLI” decupati, se aseaza pe aceste tavi si cu tava se pun la congelator.
Cind doresc sa se foloseasca se prepara ca si cei proaspeti, punindu-se direct din congelator in apa usor clocotita.Diferenta este ca, dureza ceva mai mult pina sint fierti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu