Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

20 iul. 2011

PRAJITURA CU COACAZE ROSIE SI CACIULITA

riebiesel
INGREDIENTE~blat:
- 6 galbenusuri de la oua gr.M / L
- 250g unt/marg
- 180g zahar pudra
- 1 lamiie-coaja
- 10g praf copt
- 2ls lapte/rom
- 250g fain
- 500g coacaze rosie splataa si pusa la zvinntat pe un prosop de bucatarie
INGREDIENTE~caciulita albus:
- 6 albusuri de la oua gr.M / L
- 170g zahar tos
- 1 ls zeama de lamiie
MOD PREPARARE~aluat:
Faina se amesteca cu praful de copt.
Untul/marg. se mixeaza cu zaharul adaougund pe rind cite un galbenus.
Totul se mixeaza bine pina cind masa devine precum o crema spumoasa.
In continuare se adaoga coaja de lamiie, cele 2 ls de lapte sau alt lichid la dorinta si in final ametstecul de faina si praf de copt.
Acest aluat se pune intr-o tava unsa si captusita cu praf de copt si cu alutorul unei linguri umede, aluatul se niveleaza uniform pe suprafata tavii.
Acest aluat se poate pune foarte nine si intr-o forma rotunda de tort, dar in acest cau prajitura va fii mult mai inalta.
Daca tava se captuseste cu pesmet, este de recomandat ca, aluatul sa se puna intr-un sac de dresat sau o puna de nailon careia i-se face un orificiu si se dreseaza aluatul pe suprafata tavii.
Deasupra aluatului se presara o miina de fulgi de cocos si deasupra se aseaza boabele de coacaze spalate si zvintate.
Totul se da la cuptorul prencins la 180°C. ca 25-30 min.
MOD PREPARARE~caciulita albus:
Albusul se bate spuma cu 1ls zeama de lamiie si zaharul turnat in ploaie.
Cind spuma a primit consistenta potrivita, se scoate prajitura din cuptor si se aseaza uniforma deasupra prajiturii.
Deasupra albusului se presara ceva zahar pudra.
Tava se introduce dinou in cuptor , temperatura se reduce la 150°C si usa cuptorului se intredeschide, punind intre usa cuptorului si cuptor o lingura de lemn.
Dupa ca.15 min, cuptorul se opreste si dupa alte 15 min. se scoate prajitura din cuptor.
Totul se lasa sa se racesca complet, se portioneaza si se poate servii.ribiesel

3 comentarii:

Anonim spunea...

am facut si eu o praji de coacaze rosii cu bezea si a fost delicioasa , dar si a ta arata de zile mari !!!!!! pacat ca nu ma sunt coacaze :((((

Unul din multi! spunea...

Cat's Kitchen hallölchen1
Daaaa, din pacate coacazea a trecut, dar lasa ca vin alte fructe de sezon si tot atit de mare este savoarea lor.
Si tot asa de la an la an, cite-o prajitrica cu fiecare fruct de sezon ;-)))

Spor la preparat si alte prajiturele si o saptamina delicioasa!!!
Cu prietenie
Laura S.

Anonim spunea...

asa este , ficare anotimp si fiecare luna cu fructele si bunatatile ei !!!!
spor si tie !!

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate