Pentru ca, David a avut in Martie ziua de nastere, m-am gindit sa-i fac acesti Muffins, deoarece sint micuti si trecuti fiind prin cocos, copii nu se pot murdari pe minute , de cocolata.
Surpriza a fost, TOTAL pozitiva.Deja in aceeasi zi am primit rugamiti pentru a impartasi reteta.
Ce este important, nu numai ingredientele sa fie de calitate ci mai ales , resenta de rom sa fie intensiva.
INGREDIENTE ALUAT:
- 320 g zahar
- 4 oua Gr.M(eu am avut mici si am pus 5)
- 14 ls lapte de cocos
- 14 ls lapte
- 1 lamiie-coaja
- 460 g faina
- 1 pac, praf copt(14g)
INGREDIENTE GLAZURA:
- 320 g zahar pudra
- 320 g unt/marg.
- 40 g cacao pt. patiserie
- 15 ls lapte
- 20ls rom (1-2 sticlute esenta rom)
- 100g ciocolata menaj
- 500 g fulgi de cocos
MOD PREPARARE.
Cuptorul se incinge la 180°C.
Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca bine impreuna.Ouale se mixeaza cu zaharul pina ce devin cremoase si volumul a crescut vizibil.In continuare se adaoga ambele sortimente de lapte sau numai lapte si coaja de lamiie.
Aluatul se toarna intr-o punga de nailon rezistenta(pt. congelator) si i-se taie un coltisor.
Aluatul se imparte uniform in formele de muffins, mici sau mari, sau chiar alte forme, sau metoda clasica, intr-o tava normala de cuptor, inainte bine unse si infainate.
Mini muffins-urile se coc ca 10-12 min. iar muffinsurile clasice ca 20 min.
In tava ca. 15-20 min.
Aluatul in toate cazurile cind e copt, trebuie sa fie vizibil ca s-a desprins de pe marginile tavii si are o culoare maromnie deschisa.
Dupa ce procesul de copt s-a incheiat, totul se lasa ca. 10 min in tava, dupa care se scot pe gratarul de bucatarie.Iar daca aluatul s-a copt in forma clasica/in tava de cuptor, acesta se portioneaza in buc. d emarime dorita.
Intr-un recipient cit mai adinc, NU LAT, se prepara glazuira.
Untul/marg se pun la topit , se adaoga laptele, zaharul, cacaoa si ciocolata si se aesteca la FOC FOARTE MIC , pina cind acestea s-au topit si s-au omogenizat bine.
Totul se trage deoparte si daca glazura e totusi prea fierbinte, amestecind mereu se lasa sa se raceasca putin si se adaogaromul.
ROMUL/ESENTA DE ROM-NU SE ADAOGA IN GLAZURA FIERBINTE,DEOARECE ISI PIERDE PROPRIETATILE. |
Un comentariu:
Un Paste fericit alaturi de cei dragi!
Trimiteți un comentariu