14 apr. 2011

GOGOSI PUFOSI

Din Februarie am aceste foto si nu am avut timp sa-le prelucrez,dar acum le-a venit rindul.
Cu ocazia Carnavalului am preparat picilor mei acesti Gogosi  si au fost atit de buni, incit 3  zile la rind am tot facut, sa-i satur…
Reteta o am de la meine liebe “socrela” ; -)))…
INGREDIENTE:
- 1 kg faina alba de griu
- 120 g unt/marg
- 4 galbenusuri
- 500-550g llapte caldut
- 120 g zahar
- 2 lc sare
- 5 ls rom
- 1 lamiie-coaja
- 14g drojdie uscata
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- ulei pt. prajit
- marmelada de pref. de caise-optional
- zahar pudra
MOD PREPARARE.
Faina, drojdia,zaharul si sarea se amesteca impreuna intr-un recipient incapator .
Laptele se incalzeste putin si in el se amesteca bine zaharul, sarea, margarina ,coaja de lamiie si romul
Ingredientele lichide se amesteca cu faina si se framinta totul bine pina cind aluatul NU mai lipeste de mini si peretii vasului.
Aluatul astefel framintat se acopera cu o foloe de nailon si peste un servet de bucatarie.
Dupa ce volulul aluatului s-a dublat, acesta se pune pe masa de pucru unsa sau infainata si se imparte in portii potrivite la marime.Marimea ramina la pref. individuala.Bucatile de aluat se slefuiesc pe masa de luxru incat acestea sa primeasca o forma rorunda.
Gogosii se lasa la dospit pe masa de lucru infainata si se acopera cu o folie de nailon, peste care se aseaza si un serbet de bucatarie.dupa ca 30 min. gogosii se intorc cu partea de jos deasupra si se mai lasa ca 30 min la dospit.
TIP:
Uleiul se incinge pina cind, COADA UNEI LINGURI DE LEMN INTRODUSA IN ULEI, ACEASTA INCEPE SA SE PRAJEASCA.
Atunci uleiul este destul de incins si Gogosii se pot praji.
In ulei se aseaza Gogosii cu partea de deasupra.
Gogosii dupa ce se scot din ulei se aseaza pe un sevet de bucatarie pentru a absorbii restul de ulei .
Cine doreste poate sa injecteze in fiecare Gogos gem/marmelada de pref. de caise.dar merge de care doriti,De ex. crema de vanilie, ciocolata….
In final se pudreza cu zahar pudra si se pot servii.
TIP:
Pentru ca Gogosii sa fie pufosi si sa creasca bine, este bine ca aluatul sa stea peste noapte la frigider si cu citeva ore inainte de a-i praji, sa se scoata de la frigider ....
Trimiteți un comentariu
Print Friendly and PDF

Was du nicht willst, dass man dir tu', das füg' auch keinem andern zu.
/
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

INDEX POSTARI

~ 30 SEPTEMBRIE ~ (1) ALUATURI UNIVERSALE (6) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (3) APERITIVE (33) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AUSTRIACA (43) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (4) CONCURSURI (1) CRACIUN / WEINACHTEN 2008~FURSECURI / PLÄTZCHEN (13) CRACIUN / WEINACHTEN 2009~FURSECURI / PLÄTZCHEN (6) CRACIUN / WEINACHTEN 2010~FURSECURI / PLÄTZCHEN (7) CRACIUN / WEINACHTEN 2011~FURSECURI / PLÄTZCHEN (4) Craciun....) (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~IPATISERIE (1) DULCIURI (232) DULCIURI-reload (10) FURSECURI/BISCUITI (19) GARNITURI (17) GEMURI SI MARMELADE (4) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) IPATISERIE (7) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (6) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (1) MUFFINS ~ CO. (5) PRAJITURI (38) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (20) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (10) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (14) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (68) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE cu/din SOJA/TOFU (1) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (95) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (16) Retete ©opyright by Laura S. (30) SALATE (9) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) TORTURI (6) una~alta (6) Urari de Sarbatori(Pasti (1)

Persoane interesate