Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

2 feb. 2011

PRAJITURA CARDINAL


Cred ca sint c-am 3-4 ani de cind am preparat prajitura cu rezultate dezastruase. In Austria este foarte cunoscuta si preparata foarte des.
Prima incercare mi-a iesit asa:
cardinal

Prea multumita NU am fost, de aceea 2 saptanini mai tirziu am mai incercat odata.

INGREDIENTE-masa din albus:
- 8 albusuri
- 180g zahar tos
INGREDIENTE-masa din galbenusuri:
- 8 galbenusuri
- 2 oua intregi
- 60g zahar tos
- 1lc praf.copt
- 50g faina grisata
- aroma de vanilie (esenta, zahar, baton vanilie..)
INGREDIENTE – umplutura:
- 500ml frisca lichida- 2 pac.”FRISCA FIX”
- aroma la dorinta sau ceva fructe pasate
- marmelada/gem
MOD PREPARARE:
Primadata se preparta masa din galbenusuri.
Galbenusurile , cele doua oua intregi ,vanilia si zaharul tos se mixeaza pina cind masa devine f.deschisa lla culoare, pufoasa, aproape pina cind volumul s-a dublat.
In continuare se adaoga faina amestecata cu praful de copt si totul se toarna intr-o tava captusita cu hirtie de copt.
In continuare se bat albusurile spuma , se adaoga zaharul si se mixeaza pina cind spuma nu mai este fluida. Daca recipientul se inclina, spuma trebuie sa ramina tare,fara sa fie fluida.
Din masa de spuma, se traseaza 4 rinduri cu ajutorul unei linguri sau unui cornet pt.spritat.
Totul se introduce la cuptorul preincins la 180°C. pt.ca 15 min.
Dupa coacere se scoate si se pune cu tava dorect pe un serevet de bucatarie ud.
Dupa ca 10 min. se scoate din tava cu ajutorul hirtiei de copt si hirtia se trage jos de pe blat.si acesta se puna sa se racesca complet pe un gratar de bucatarie.
Dupa racire , blatul se impartte in doua si se unge partea inferioara cu gem/marmelada.
Peste se intinde frisca batuta spuma impreuna “frisca fix” si aroma dorita.Sau acum am pregatit eu prima praji, cu 50g capsuni pasati.
Iar in rema din a doua prajitura am ras interiorul de la un baton de vanilie si l-am mixat cu frisca.
In amindoua prajiturile am pus gem de capsuni.

6 comentarii:

FLORY spunea...

Imi place prajitura si faptul ca esti perseverenta!numai bine!

mirela spunea...

mmm,,,ce bunatateeee!!!!pupp!!

Paradis spunea...

Foarte frumoasa si cred ca si gustoasa.Un weekend placut!

Andrea spunea...

Asa o prajitura as manca si eu acuma :-) . Sieht toll aus!

Nicoleta spunea...

Aveti retete superbe,felicitari.

Anonim spunea...

Aveti retete superbe,felicitari.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate