Aceeste “MINIATURI” m-au fascinat de cind le-am vazut si mi-am zis ca tre`sa-le prepar si eu.
Reteta, adica in cazul meu IDEEA am preluat-o de la J&L, mai exact de aici;Felii de pepene......fursecuri
Pe acesta cale doresc sa-i transmit lui Janet pentru minunata IDEE / RETETA
Eu am folosit o alta reteta pentru acesti “biscuiti”-sa zic asa.
INGREDIENTE ALUAT:- 3 oua
- 250 g zahar pudra
- 450 g faina alba
- 50g nuci macinate
- 250 g unt/marg.
- 2 lamii ~ coaja
- culori alimentare(verde+rosu)
- seminte de susan negre sau de mac NEmacinate
MOD PREPARARE:
Ouale se freaca bine cu zaharul si coaja de lamiie.In continuare se adaoga faina si untul bucatele.Totul se mixeaza7framinta pina cind se obtine un aluat compact.
Aluatul se imparte in trei bucati, cu greutati diferite.
Bucata ce-a mai mica ramine –“natur”, iar cea mai mare se coloreaza in rosu.Iar cea mijlocie , clar in verde.
Toate trei bucatile se invelesc in celofan alimentar si se pun putin la rece.
Bucatile dupa ce s-au odihnit putin se scot pe masa de lucru si se fac din ele 3 role cu lungime egala.
Rola de culoare verde se pune pe un celofan alimentar si tot cu o bucata de celofan alimentar se acopera.Cu “facaletu” se platineaza rola obtinind o latime de ca 5-6 cm.
Cu rola de culoare –natur- se procedeaza la fel, doar cu o idee mai ingusta.
Rola de culoare rosie se imparte in 2 part.O parte se intinde la fel de lunga ca celelate si se platineaza cu latime mai ingusta.
Deasupra se presara seminte de susan sau mac si peste se pune a doua rola rosie.
Acum se formeaza din aceste doua bucati de aluat prelucrate o singura rola.
ASAMBLARE.
Se incepe cu partea de aluat verde.Deasupra se aseaza partea de aluat natur si in aceste doua aluaturi suprapuse se incadreaza/ruleaza rola de aluat rosie.
Daca cumva aluatul verde si natur , este ceva mai lat decit rola de aluat rosu. este bine sa se taie , in locul unde aluaturile se imbine.Rola “finita” din care se vor taia feliile de pepene se imparte in doua pe vertical se se impacheteaza in celofan alimentar.
Evemntual din aluatul ramas , se pot rula in lungime si se pot prepara biscuiti bicolori.
Se pune la frigider pentru min. 2 ore , peste noapte sau daca se doreste la congelator pt. max. 1 ora.
Dupa ce s-au intarit bine rolele cu un cutit bine ascutit se taie rondele.
ATENTIE- daca se doreste ca feliile de pepene sa fie mai gustoase, se pot lipi cu marmelada sau o crema la dorinta cite doua.In acest caz, rondelele trebie taiate f. subtiri.ca 3mm.Rondelele taiate se taie inca odata pe jumatate.Acestea se aseaza pe tava de copt si se coc ca 7-8 min. la 180°C.
Dupa racire se lipesc cite doua , daca se poate cu gem/dulceata de pepe.
Iar daca nu se lasa ca atare.
6 comentarii:
La multi ani,Laura!In noul an sa ai parte de sanatate multa,fericire si impliniri!
Pina la urma ,le-ai facut!Ai folosit alt aluat....sigur se foloseste orce aluat de fursecuri,fiecare isi alege aluatul ce ii place.Imi place cum te-au iesit !
O zi minunata iti doresc!
La multi ani, Laura!
Ti-au iesit foarte faini pepenii, buna ideea cu macul, numai ca eu le-as fi lasat asa simple, nu le-as fi lipit cate doua cu dulceata.
O seara faina!
Waw ce fain arata ! Iti vine sa te lingi pe degete...
Felicitari si numai bine in Noul An la intreaga familie !
Hallo si mersi Liana!
Feliile de pepeni au iesit destul de binisor si foaaaaaaarte multe.
De aceea m-am hotarit ca jumatate din cant. sa variez putin.
Gusturile sint diferite, bineinteles ca se pot consuma dupa cum doreste fiecare.
Design-ul in acest caz este de efect :)
O dumineca placuta!
Laurei spunea...
Surioara, bine ai dat pe la mine!
Mersi de compliment!
Da, au iest binisor si sint si buni.Eu ma c-am satur din preparat,de papat.... papa alti :-))))
Toate cele bune in Noul An iti doresc si eu!
Cu prietenie
Laura S.
Trimiteți un comentariu