Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

7 ian. 2011

FELII DE PEPENE

felii de pepene 1
Aceeste “MINIATURI” m-au fascinat de cind le-am vazut si mi-am zis ca tre`sa-le prepar si eu.
Reteta, adica in cazul meu IDEEA am preluat-o de la J&L, mai exact de aici;Felii de pepene......fursecuri
Pe acesta cale doresc sa-i transmit lui Janet pentru minunata IDEE / RETETA
2e5d03b7
Eu am folosit o alta reteta pentru acesti “biscuiti”-sa zic asa.
melone11INGREDIENTE ALUAT:
- 3 oua
- 250 g zahar pudra
- 450 g faina alba

- 50g nuci macinate
- 250 g unt/marg.
- 2 lamii ~ coaja

- culori alimentare(verde+rosu)
- seminte de susan negre sau de mac NEmacinate
melone11MOD PREPARARE:
Ouale se freaca bine cu zaharul si coaja de lamiie.In continuare se adaoga faina si untul bucatele.Totul se mixeaza7framinta pina cind se obtine un aluat compact.
Aluatul se imparte in trei bucati, cu greutati diferite.
Bucata ce-a mai mica ramine –“natur”, iar cea mai mare se coloreaza in rosu.Iar cea mijlocie , clar in verde.
Toate trei bucatile se invelesc in celofan alimentar si se pun putin la rece.
Bucatile dupa ce s-au odihnit putin se scot pe masa de lucru si se fac din ele 3 role cu lungime egala.
Rola de culoare verde se pune pe un celofan alimentar si tot cu o bucata de celofan alimentar se acopera.Cu “facaletu” se platineaza rola obtinind o latime de ca 5-6 cm.


Cu rola de culoare –natur- se procedeaza la fel, doar cu o idee mai ingusta.
Rola de culoare rosie se imparte in 2 part.O parte se intinde la fel de lunga ca celelate si se platineaza cu latime mai ingusta.
Deasupra se presara seminte de susan sau mac si peste se pune a doua rola rosie.
Acum se formeaza din aceste doua bucati de aluat prelucrate o singura rola.
melone11ASAMBLARE.
Se incepe cu partea de aluat verde.Deasupra se aseaza partea de aluat natur si in aceste doua aluaturi suprapuse se incadreaza/ruleaza rola de aluat rosie.
Daca cumva aluatul verde si natur , este ceva mai lat decit rola de aluat rosu. este bine sa se taie , in locul unde aluaturile se imbine.
Evemntual din aluatul ramas , se pot rula in lungime si se pot prepara biscuiti bicolori.
Rola “finita” din care se vor taia feliile de pepene se imparte in doua pe vertical se se impacheteaza in celofan alimentar.
Se pune la frigider pentru min. 2 ore , peste noapte sau daca se doreste la congelator pt. max. 1 ora.
Dupa ce s-au intarit bine rolele cu un cutit bine ascutit se taie rondele.
ATENTIE- daca se doreste ca feliile de pepene sa fie mai gustoase, se pot lipi cu marmelada sau o crema la dorinta cite doua.In acest caz, rondelele trebie taiate f. subtiri.ca 3mm.
Rondelele taiate se taie inca odata pe jumatate.Acestea se aseaza pe tava de copt si se coc ca 7-8 min. la 180°C.
Dupa racire se lipesc cite doua , daca se poate cu gem/dulceata de pepe.
Iar daca nu se lasa ca atare.

felii pepene

6 comentarii:

janet spunea...

La multi ani,Laura!In noul an sa ai parte de sanatate multa,fericire si impliniri!

Pina la urma ,le-ai facut!Ai folosit alt aluat....sigur se foloseste orce aluat de fursecuri,fiecare isi alege aluatul ce ii place.Imi place cum te-au iesit !
O zi minunata iti doresc!

Liana10 spunea...

La multi ani, Laura!
Ti-au iesit foarte faini pepenii, buna ideea cu macul, numai ca eu le-as fi lasat asa simple, nu le-as fi lipit cate doua cu dulceata.
O seara faina!

In bucatarie la Sidy spunea...

Waw ce fain arata ! Iti vine sa te lingi pe degete...
Felicitari si numai bine in Noul An la intreaga familie !

Unul din multi! spunea...

Hallo si mersi Liana!
Feliile de pepeni au iesit destul de binisor si foaaaaaaarte multe.
De aceea m-am hotarit ca jumatate din cant. sa variez putin.
Gusturile sint diferite, bineinteles ca se pot consuma dupa cum doreste fiecare.
Design-ul in acest caz este de efect :)
O dumineca placuta!

Unul din multi! spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unul din multi! spunea...

Laurei spunea...
Surioara, bine ai dat pe la mine!
Mersi de compliment!
Da, au iest binisor si sint si buni.Eu ma c-am satur din preparat,de papat.... papa alti :-))))
Toate cele bune in Noul An iti doresc si eu!
Cu prietenie
Laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate