Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

19 apr. 2010

PRAJITURA LAMINGTON


lamington3
Am vrut sa fac o pauza de facut PRAJITURI , dar daca trec 2-3 zile, Zmeii mei ma innebunesc deja cu
“Mamaaaaaa, ai ceva dulce?Mamamaaaaa, faci ceva dulce?”
Iar cum de f. mult timp am in vizir aceasta reteta, am zis sa o pun in practica.
Ce problema am intimpinbat, a fost aceea ca ,nu am mai avut in casa frisca destula.De obicei cumpar frisca un caron intreg sa am cind am nevoie, din aceea cu un termen lung de valabilitate, la fel ca si laptele….
Dar uneori , mi-se intimpla sa se termine si stocul fara sa observ.
Na ja, asta este!
lamington2
INGREDIENTE ALUAT:
- 200g unt/marg.
- 200g zahar de praf. pudra
- 4 oua mari sau 5 mici
- vanilie(zahar,esenta, baton..)
- 175g faina
- 30g cacao
- 1 pac praf copt(10g)
INGREDIENTE DECO:
- 100/150g ciocolata(lapte, amaruie… asta ramine la alegerea personala)
- 30g unt de cocos
- 100g fulgi cocos
- 300ml smintina lichida pentru frisca
- 50g zahar
- 1 pac. intaritor frisca

MOD PREPARARE:
Untul se freaca bine cu zaharaul, adougindu-se pe rind ouale, vanilia si faina amestecata cu cacaoa,praful de copt si cernuta. Totul se pune intr-o tava de chec unsa si infainata sau captusita cu hirtie de copt si se introduce in cuprorul preincins la 180°C, pentru ca.50 min.
PROBA CU SCOBITOAREA!
Se scoate din cuptor si dupa ca 10 min, se rastoarna pe un gratar de bucatarie.
Intr-e timp cicolata se zdrobeste si impreuna cu untul de cocos se pune intr-o punga de nailon.
Pungii i-se face un nod si acesta se pune in apa calda pina la 40°C.
Din cind in cind apa se reincalzeste si cu mina se malaxeaza cicolata pina untul de cocos si ciocolata s-au topit si ametecat bine.
Prajitura se imbraca cu ciocolata topita si se presara cu fulgi de cocos.
Se pune la rece pina cind ciocolata s-a intarit.
Pe mijloc se taie in lungime o bucata din prajitura in asa fel incit , taietura sa formeze un sant in forma de “V”.
Frisca lichida se bate spuma cu zaharul si in final cu intaritorul de frisca si o parte din frisca se dreseaza in santul facut in prajitura.
Partea de prajitura taiata se pune inapoi si pe margini in stiunga si dreapta se dreseaza la fel cu frisca.
Se pna iarasi la rece si dupa ca 30 moin s epoate portiona si servii.
De preferat cu o portie de frisca proaspata sau chiar inghetata.
lamington 1

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate