Aceasta reteta am primit-o la cererea mea de la o D-na autriaca din vecinatate care nu numai ca este f. de treaba si pe care o admir si o respect f. mult.
Cantitatile ingredientelor este f. mare , dar se pot imparti in functie de necesitate.
INGREDIENTE:
- 1kg de mezel dublu afumat(DÜRRE)
- 2-3 cepe mari fin taiate(cat. dupa gust)
- 12-14 castraveti murati mari(cant. dupa gust)
- 10 oua fierte tari
- 1 pac. smintina acra
- 1 pac. Creme Fraiche
- cascaval ras ca.200-250g (Emmentaler,Gouda....)
- Sauce Tartare dupa gust
- sare + piper dupa gust
MOD PREPARARE:
Mezelul se trece prin masina de tocat sau se marunteste marunt.
Ceapa se taie f. fin la fel si castraveciorii murati si ouale.
Se amesteca cu restul ingredientelor cu atentie si degustund se mai adaoga cite ceva eventual.
De ex. preparat cu doar jumatate din cant. si am pus doar Creme Fraiche in pateu.
Este important ca. castraveciorii sa aiva un gust aromat, si pe cit posibil sa se scurga inainte de a-i mixa in masa de pateu.
Feliile de piine unse cu acest peteu se aseaza pe tavile de cuptor si se introduc la rumenit la 200°C ca.4-5min.
Va urez spor la preparat si pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu