Este un pateu pe baza de brinza specific Austriac.
Dar cu timpul de cind au inceput sortimentele de brinza sa se extinda, si aceasta reteta a deviat putin de la original.Asta in functie de gustul si ma gindesc ca a obtinerii unui sortiment de brinza care se cheama "Brimsen".Acest sortiment de brinza este farimicios, cremos si provne din lapte de oaie.Pe vremurti se prepara aceasta brinza doar in sezonul verii, avind un gust ceva mai deosebit.
Dar cum am zis , in timpurile noastre moderene acest pateu se poate pregati cu ori si ce fel de brinza.
Eu am preparat portie dubla si am folosit 2 sortimente de brinza proaspata de vaca.
- 1 sortiment de brinza fina si cremoasa -Topfen/Quark
Dar cu timpul de cind au inceput sortimentele de brinza sa se extinda, si aceasta reteta a deviat putin de la original.Asta in functie de gustul si ma gindesc ca a obtinerii unui sortiment de brinza care se cheama "Brimsen".Acest sortiment de brinza este farimicios, cremos si provne din lapte de oaie.Pe vremurti se prepara aceasta brinza doar in sezonul verii, avind un gust ceva mai deosebit.
Dar cum am zis , in timpurile noastre moderene acest pateu se poate pregati cu ori si ce fel de brinza.
Eu am preparat portie dubla si am folosit 2 sortimente de brinza proaspata de vaca.
- 1 sortiment de brinza fina si cremoasa -Topfen/Quark
si
- 1 sortiment de brinza farimicioasa- Hütten/Cottage
INGREDIENTE:
- 250 g brinza proaspata(Brimsen -Topfen)
- 60 g unt
- 2 ls smintina groasa
- 60 g ceapa taiata marunt
- 1 ls castravete murat taiat marunt
- 1 lc capere murate taiate marunt
- 1 sortiment de brinza farimicioasa- Hütten/Cottage
INGREDIENTE:
- 250 g brinza proaspata(Brimsen -Topfen)
- 60 g unt
- 2 ls smintina groasa
- 60 g ceapa taiata marunt
- 1 ls castravete murat taiat marunt
- 1 lc capere murate taiate marunt
- 1 lc mustar
- 1 lc boia de ardei dulce
- sare+ piper
- sare+ piper
- 1ls seminte chimen
- snitling taiat marunt pentru decor
MOD PREPARARE:
MOD PREPARARE:
Untul se mixeaza bine cu semintele de chimen, mustarul si fileurile /pasta de sardele.
Se adaoga brinza se mixeaza bine, urmata de restul ingredientelor taiate marunt.
Se sareaza si pipereaza dupa gust si in final , asta este optional, se presara deasupra cu snitling taiat marunt.
Cel mai bun este a doua zi, cind condimentele si mirodeniile si-au desfacut aromele.
4 comentarii:
Gasisem si eu o reteta de liptauer intr-o carte de bucate, cu telemea de oaie si chiar vroiam sa o incerc. Dar reteta ta arata mult mai bine ;)
Hallo Ala!
Da, da retete pentru Liptauer sintdestule.Cel putin aici la noi in Austria sint, asa cum spunem noi"Cite Bordeie, atitea obicee."
Eu am mai incercat una, fara file de peste si fara brinza farimicioasa si sotului meu nu ia placut.A zis ca nu e pateul Liptauer pe care-l stie el.
Din pcate eu cunosc acesta reteta numai de cind am venit in Austria, pe cind sotul meu a crescut cu ea.
Dar cu reteta de mai sus, m-am conformat cerintelor...
Ei daca cumva o pregatesti, sper sa-ti placa.
Spor la treaba iti dorec si o zi plina de succese!
Cu prietenie,
Laura S.
Da, chiar vreau sa incerc si eu. Sa vad doar cum o adaptez, in functie de ce gasesc pe aici. O seara faina iti doresc ;)
Na Ala ce sa mai spun decit SUCCES!
Sper sa gasesti cit de cit ingredientele potrivite si mai ales sa adaptezi in asa fel incit sa placa....
Inca odata mult succes si poate daca ai timp revii si cu pareri, ori si care ar fii ele.
O seara placuta, Ala !
Cu prietenie
Laura S.
Trimiteți un comentariu