Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

3 feb. 2010

RULADA CU CREMA DE VANILIE SI GEM DE CAISE


Imi ramasese ceva crema de vanilie de la acesta reteta Laura`s Leckereien: FRANKFURTER MUFFINS si am pastrat-o la frigider citeva zile.
INGREDIENTE-BLAT:
- 80 g faina
- 40 g praf de budinca de vanilie
- 5 g praf copt
- 4 albusuri de ou
- 120 g zahar
- 1 priza sare
- 4 galbenusuri de ou
- 1 pac. zahar vaniliat
- coaja de la 1lamiie sau 1 portocala
- 2 ls ulei
- 3 ls apa fierbinte
- zahar tos pentru presarat deasupra.
MOD PREPARARE-BLAT:
Faina se amesteca cu praful de copt, budinca si se trec printr-o sita.
Albusutrile se bat spuma cu priza de sare cind spuma nu mai curge se adaoga aharul in ploaie si se mixeaza mai departe pina ce spuma a devenui batoasa si zaharul sa topit.Se adaoga pe rind galbenusurile, coaja de fruct, uleiul si apa, iar in final amstecul de faina, care nu se mai mixeaza , cu se amesteca cu o lingura in asa fel incit aluatul s aramina cit mai aerat.
Compozitia obtinuta se toarna in tava captusita cu hirtie de copt si se coace la 210°C pentru ca 10-12 min.
Se scoate blatul din cuptor, se presara imdiat deasupra cu zahar tos.Nu mult dar sa fie peste tot.Deasupra se pune o alta hirtie/folie de copt si se intoarce blatul cu hiriile de copt , cu partea care a fost jos si sa copt deasupra, tot in tava de copt.Se acopera cu un servet si se lasa sa se racesca blatul intr-e cele doua hirtii de copt.
Intr-e timp s se pregateste acesta crema, sau chiar inaite de a pregati aluatul, este bine sa se fiarba budinca.In acest fel are timp sa se racesca.
INGREDIENTE-CREMA:
- 1 pac.praf de budinca de vanilie
- 2-3 pac.zahar vaniliat sau esenta de vanilie sau si mai bun este batonul de vanilie.
- 150g zahar
- 450ml lapte
- 200g Butter
- esenta de rom
~~~~~~~~~~
- 5-6ls gem de caiase sau altul
MOD PREPARARE-CREMA:
Praful de budinca se amesteca cu zaharul,zaharul vaniliat sau ce doriti si treptat cu laptele rece.Totul se pune la fiert amestecind in continuu pina ce se formeaza budinca. Se trage de pe foc si se acopera imediat cu o folie de nailon si se pune la racit. Untul se tine la temperatura camerei, iar cind budinca este rece sau cel putin are aceeasi temperatura cu untul se prepara crema. Untul se mixeaza bine ai se amesteca pe rind cu cite o lingura din budinca pina ce budinca este toata si bine incorporata cu untul si se adaoga dupa gust rom ceva esenta de rom.
ASAMBLARE:
Hirtiile de copt se trag jos de pe blat , iar blatul se pune pe o folie de nailon.
Deasupra se intinde gemul pe toata suprafata ruladei si o parte din crema se dreseaza deasupra blatului dar doar 2/3 din suprafata.
Cu ajutorul foliei se ruleaza blatul usor si ramine prins bine in folie, eventual capetele foliei se rasucesc bine in asa fel incit rulada sa fie compact impachetata.Se lasa la frigider 2-3 ore si dupa aceea se scoate din folie si se unge deasupra cu restul cremei, eventual se decoreaza cu ceva ciocolata,frisca....
Dupa cum am zis ,mie mi-a ramas crema de la prepararea
Muffinsurilor si de
aceea nu am mai avut sa decorez rulada cu crema si deasupra.Dar am trasat ceva
dungi din ciocolata cu lapte+ ceva unt de cocos,
impreuna
topite,deasupra.Dar se poate face treaba aceasta foarte bine si peste crema.

2 comentarii:

adnas54 spunea...

Interesanta ideea ta cu imaginile pe video, nu se incarca nici pagina.
Felicitari, pe curand. Sanda.

Unul din multi! spunea...

Hallo Sanda si multumesc de vizita!
Eu fiind mereu in criza de timp, sint mereu in cautare de idei care sa imi fie folositoare.
Acum am dat de acesta....(hi,hi)
Iti urez un WE. placut!
Cu prietenie
Laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate