
INGREDIENTE:
- 250g spanac(eu am folosit congelat)
- 500g cartofi fainosi,curatati si cintariti
- 2 oua + 1 galbenus
- 50g Crème fraîche
- 50g faina de griu
- 3g praf copt
- 50g pesmet
- sare+piper
- nucsoara
- ulei pentru prajit
- usturoi ori proaspat ori granulat
MOD PREPARARE:
Spanacul se descongeleaza in timp intr-o strecuratoare.
Cartofii curatati se fierb cu ceva sare si nucsoara si se scurg.
Spanacul daca e necesar se toaca cu cutitul sau se pun bucatile de spanc intr-un recipient cu ouale,Crème Fraîche,ceva din condimete si cu mixerul bat, se mixeaza putin ion asa fel incit spanacul s afie cit de cit maruntit.
Deci la amestecul de spanac, oua, Crème Fraîche si condimente, se adaoga cartofii, pesmetul si faina amestecat cu praful de copt.
Se amesteca cu o lingura pina ce ingrediente sint cit de cit bine amestecate impreuna.
Se degusteaza putin , eventual se mai condimenteaza dupa gust si se lasa cel putin 30 min deoparte.
Uleiul de preferinta de masline, sau rapita se incinge si cu o lingura de supa se ia din compozita de spanac+catofi se pune in tigaie si cind se observa ca de jur imprejur s-a inchegat compozitia , cu ajutorul a doua linguri/palete... se intorc chiftelele pe patrtea celalta si se mai prajesc 2-3 min.Se scot pe un servet de hirtie sa se scurga de grasime si se pot servii.
ATENTIE:
- Daca cumva amestecul din spanac , cartofi... este prea moale si la prima incercare chiftele nu se incheaga biune, mai adaougati 1-2ls pesmet si mai lasati 10 min. deoparte.
- Amestecul este el ceva moale, dar fara griji prajiti si intoarceti chiftele cu atentie si o sa vedeti ca o sa va bucurati de rezultat.
4 comentarii:
Ce pofta am dis de dimineata.Arata beton,si sint si dietice.Multumim.
Inca nu am facut chiftele cu aceste ingrediente!
Trebuie sa fie bune ...o sa le incerc sigur!
ciao!
Paradis,halloooooooooooo...
demult nu ne-am mai auzit...vizitat...timpul asta asai?
Asta este!
Sper sa-ti placa daca incerci.
Un We, placut iti doresc si multe succese!
Cu prietenie
Laura S.
Nicoleta si tie un calduros HALLO si multumesc de vizita!
Acum gusturile sint diferite, ma gindesc, de fapt sper ca daca cumva incerci sa-ti placa.
Eu am mai facut odata, e ceva timp de atunci si baiatul meu cel mare i-au placut atit de mult incit ma tot biziia sa mai gatesc si asa ceva.
Ei acum am refacut reteta si am si cintarit totul sa stiou ca data viitoare imi iese bine.
O sa merg la reteta si sa adaog citeva observatiuni.
Un sf. de saptamina plin de succese si bucurii!
Cu prietenie
Laura S.
Trimiteți un comentariu