
Aceasta reteta o am din aceasta carte;
Die gute Küche: Das österreichische Jahrhundertkochbuch (Gebundene Ausgabe)
Este o reteta simpla, gustoasa(eu nu sint o mare amatoare de LINTE, dar aceasta reteta simpla, am papat si eu cu placere)si daca se doreste ceva mai dietetica sau de post, baconul se poate ignora.
INGREDIENTE(pt. ca. 4 pers.):
- 250g boabe de linte uscata, sa 1 doza de linte de 1kg.
- 4ls ulei
- 30g faina
- 30g ceapa taiata marunt
- 120g Bacon
- 1lc pasta de tomate
- 1/2 l supa de asa sau din cub Maggi/Knorr...
- sare+piper
- cimbru
- maghiran
- foi de dafin
- 2-3ls zeama de la castraveti/gogosari murati sau 1-2 ls otet de vin
MOD PREPARARE:
Lintea se pune de seara sa se inmoaie in apa.
A doua zi se clateste si se pune la fiert cu sare, foi de dafin si cimbru.
In alta oala se incinge uleiul, se caleste faina pina prinde ceva culoare, se adaoga ceapa si mestecind in continuu se lasa sa se inmoaie.Eu in acest moment pun si 1-2 lc zahar.
Se adaoga pasta de tomate si la fel se amesteca pina ce pasta a cuprins tot amestecul si se stinge cu supa.Se lasa sa firba usor ca 10 min.
Lintea dupa ce a fiert se strecoara, dar apa nu se arunca si se pune in oala in care s-a prajit faina+ ceapa si se lasa sa fiarba totul usor.Eventual se mai adaoga ceva lichid daca este necesar.
Se condimenteaza cu sare+ piper si otet sau zeama de la muraturi.
Baconul se taie in cubulete si se prajeste usor.Iar cind lintea se serveste, se presara deasupra.
Se maninca ca atare sau precum ca garnitura linga carne de vinat, ficatei de pasare sau cirnat.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu