Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

3 apr. 2009

Gnocchi alla romana


Din pacate calitata pozei nu este cum as dori eu.Dar cin o sa pregatesc acesta reteta dinou, o sa revin cu alta.
Aceasta reteta este tot de pe forumul
Culinar.ro ~ Gnocchi a la romana (pentru detalii,fotos,da clik)
Reteta a fost postata de catre Adriana.O doamna foarte priceputa de la care a,m luiat multe retete si informatii utile in ale bucataritului.

Si pentru acesta reteta minunata, draga Adriana iti transmit

merci Pictures, Images and Photos!!!



Aici este reta si o redau asa cum a scris-o Adriana.
INGREDIENTE:
- 1 litru de lapte
- 250 gr de gris (aici eu zic sa puneti 200 si sa vedeti cum se comporta, mie mi-a iesit prea tare, cred ca trebuia sa ma opresc la 200 pentru ca probabil am fiert prea tare laptele)
- 2 galbenusuri
- unt cit o nuca
- sare, parmigiano(parmezan)
MOD PREARARE:
Se pune laptele la fiert cu untul
Cind fierbe se pune grisul si se amesteca bine.
Se fierbe citeva minute, se ia de pe foc si se pun galbenusurile si brinza.
Se pune un strat intr-o forma unsa cu unt sau ulei.(eu l-am facut prea gros, era mai frumos daca il faceam mai subtire, si cum amestecul era prea tare nu a iesit nici uniform stratul).
Se lasa sa se raceasca,(eu le-am facut simbata dupa-amiaza si le-am mincat duminica la prinz) se taie cu un pahar forme rotunde care se pun intr-o forma unsa cu unt, peste fiecare disc se pune un pic de unt, iar deasupra se presara abundent parmesan.
Se pun apoi la cuptor cit sa se topeasca untul si brinza
Iar aici relatarile cum am facut eu;
Eu nu le-am mai dat o forma anume.
Am pus masa de gris in tava unsa,am pus brinza Gouda deasupra,dar fara unt ,deoerece Gouda mea contine multa grasime (Butterkäse=brinza/cascaval untos),am dat la cuptor cu ceva mirodenii deasupra ,dupa care am taiat portii si am >>Hapa,Hapa<<>

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate