Ca multe alte Dame pe care le cunosc,imi pun si eu zilnic intrebarea"Oare astazi ce sa gatesc?"
Uneori ma simt lipsita de imaginatie,pofta...dar trebuie s agatesc ceva.Ei de datat acesta m-am hotarit sa fac un spanac si cum doream sa iese ceva mai deosebit i-am lasat imaginatiei,putin friu liber.Nu este o chestie foarte deoaebita,dar cu siguranta de efect si mai ales si gustoasa.
Deci.
INGREDIENTE;
(cant. dupa nr. de persoane)
- cartofi (eu am folosit ca 1/2kg
- spanac(eu am folosoit congelat si deja facut crema-1 pac. de 300g)
- smintina-Creme fraiche-ca. 2ls
- 1 pac de aluat de foietaj-pac.de 250g
- brinza telemea-asta este optional
- ceapa,usturoi,ulei,unt,lapte sare,piper si ceva zahar.
MOD PREPARARE:
Spanacul l-am pus la descongelat intr-o sita.
In sita deoarece am dorit ca spanacul sa fie de o consistenta destul de omogena.In felul acesta nu numai ca sa descongelat ci si surplusul de apa a iesit din el.
Intr-o tigaie am prajit ceva ceapa taiata marunt,am pus usturoi la fel taiat marunt si spanacul.Am lasat totul sa se incinga bine dupa are am condimentat cu ceva sare si piper+2ls smintina.
Spanacul astfel pregatit l-am lasat deoparte.
Intr-e timp cartofii care i-am curatat si pus la fiert in apa cu sare,ceva nucsoara si usturoi,au fost gata fierti.
I-am strecurat si i-am zdrobit .
Intr-o tigaie am incins putin ulei,am prajit cepa,pe care am caramelizat-o cu 1 lc zahar si am adogat cartofii.
Am amestecat bine totul,am mai condimentat putin cu ceva sare si piper.
La fel am lasat totul deoparte.
1.Intr-o forma de cozonac am pus aluatul de foietaj(eu am avut unul rotund in casa,dar merge cu de care aveti.Chiar si Filo).
2. Am pus cartofii primadata.
3.Peste cartofi am pus spanacul si deasupra am pus bucatele de brinza telemea.
Este prima data cind folosesc brinza telemea cu spanac.
Dar va spun ca este o bunatate.
Imi pare rau ca nu am pus mai multa,dar data viitoare stiu.
4.Am impacheat totul cu aluat.Aluatul l-am intepat din loc in loc cu o scobitoare,Iar ca decor am pus felii de cascaval precum gratiile.
Cine nu vrea sau nu doreste,poate sa unga deasupra cu ou.
Totul am pus la copt in cuptorul deja incins la 200°C. pentru 45min.Pina a devenit auriu deasupra.
5.Asa a arata dupa copt.
6. Am servit linga cu ochiuri.
7. O poza cu sectiunea ceva mai apropiata.
ATENTIE:
- Este de recomandat ca spanacul sa fie cit mai bine scurs.Eventual se lasa putin la fiert sa scada lichidul ,sau daca este pireu de spanac si este prea lichid, sa se puna ceva mai multi cartofi.
- Iar aici este buine de mentionat,ca cei mai buni cartofi sint cei fainosi pentru piure.Nu cei de salata care devin cleiosi .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu