27 aug. 2008

PASTRAV a la LAURA S.

Cum noi mincam foarte des pestrav si la fel patrunjelul,mararul si usutoiul sint condmentele si verdeturile noastre de baza(fara acestea nu gatesc)
Am pregatit astfel cei doi pastravi;
(reteta si pozele sint ceva mai vechi,dar papica este de fiecare data proaspata,hihi)

Ingrediente:
(nu sit cu cantitati ci in functie de fiecare cit doreste sa prepare:
- pastrav
- sare
- piper,marar ,
- patrunjel
- usturoi
- ceva faina
- ulei,unt sau margarina
cine are si dorste poate sa condimenteze cu condimete speciale pt. peste.
Mod preparare;
Pastravii se curata ,spala,se freaca cu sare,pt. a indeparta mucoasa.
Dupa care se indeparteaza, daca se doreste partine necomestibile(eu prefer sa le tai).
Dupa care in interior se unge pastravul cu usturoi trecut prin presa si amestecat cu putina sare si ulei.
Urmat de frunze de patrunjel tocate marunt.
Eventual patrunjel amestecat cu marar si usturoi.
Merge foarte bine!
(Din pacate eu nu am in gradina si de cumpart nu gasec intotdeauna proaspat si de calitate)
Eventul in loc de amestecul de usturoi si verdeata se poate pune inlocui cu unt condimentat.
Deasupra se presara cu condimente pentru peste,ori cu sare si piper.
In tigaie se incinge uleiul,untul sau magarina .
Pestle se prece prin faina alba(merge foarte bine si de malai)si se prajeste pe amindoua partile.
Eu am servit cu cartofi curatati,fierti in apa cu sare si prajiti in final in unt si prsarati desupra cu frunze de patrunjel.
Linga la fel un sos de marar cald.
Perfect!!!

------------------------------
TIPS:
- daca gsutul de usturoi place foarte mult,se poate folosi cit mai mult in interoior.
- daca doriti ca,carnita de peste sa primeaca un gust bun si pronuntat de la condimente si verdeturile din interior;
pute-ti chiar si cu o zi inainte sa pregatiti totul
,in afara de sarea care trebuie pusa cu condimentele in interior.
Sarea deshidrateaza,,de aceea este de preferat sa se folosesca doar inainte sa se pregati mincarea.




Trimiteți un comentariu
Print Friendly and PDF

Was du nicht willst, dass man dir tu', das füg' auch keinem andern zu.
/
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

INDEX POSTARI

~ 30 SEPTEMBRIE ~ (1) ALUATURI UNIVERSALE (6) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (3) APERITIVE (33) AROME DULCI (1) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AUSTRIACA (42) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA UNGUREASCA (4) CONCURSURI (1) CRACIUN / WEINACHTEN 2008~FURSECURI / PLÄTZCHEN (13) CRACIUN / WEINACHTEN 2009~FURSECURI / PLÄTZCHEN (6) CRACIUN / WEINACHTEN 2010~FURSECURI / PLÄTZCHEN (7) CRACIUN / WEINACHTEN 2011~FURSECURI / PLÄTZCHEN (4) Craciun....) (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~IPATISERIE (1) DULCIURI (228) DULCIURI-reload (10) FURSECURI/BISCUITI (19) GARNITURI (17) GEMURI SI MARMELADE (3) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (3) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (6) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (1) MUFFINS ~ CO. (5) PRAJITURI (35) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (20) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (10) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (18) PREPARATE cu/din FRUCTE (12) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (68) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE cu/din SOJA/TOFU (1) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (83) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (16) Retete ©opyright by Laura S. (27) SALATE (9) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) TORTURI (5) una~alta (6) Urari de Sarbatori(Pasti (1)

Persoane interesate