Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

28 iul. 2019

Piine NEframintata

 

INGREDIENTE:
MOD PREPARARE:
Intr-un recipient incapator se pune apa si in ea se dizolva, drojdia, siropul din sfecla de zahar, drojdia naturala si sarea.Totul se amesteca bine dupa care se adaoga, uleiul si faina.
Totul se amesteca cu o lingura in asa fel incit ingredientele sa fie bine amestecate intr-e ele, se acopera sau introduce cu/intr-o punga de nailon si se lasa peste noapte la temp. Camerei, min. 12 ore dar NU mai mult de 24.
Dupa fermentare, cu o sita fina se presara faina peste aluat si pe masa de lucru.
Aluatul se scate pe masa de lucru si daca se doreste s eimparte in cite buc. de piine sau piinici doreste sa se coaca.
Cu miinile infainate se trage putin de aluat dupa care se impacheteaza si se aseaza cu incheietura desdesupt intr-un cos sau recipient ceva mai mic decit oala in care se coace piinea.
Acest recipient, este de recomandat sa se captuseasca cu hirtie de copt.
Astfel piinea formata se lasa la dospit pina ce volumul aproape s-a dublat.Cuptorul se incinge la 250°C si odata cu el si oala din fontă cu capac in care se coace piinea.
Cind cuptorul si oala s-au incins bine, se scoate oala si cu ajutorul hirtiei de copt, se transfera aluatul dospit in oala incinsa.Se pune capaul si s eintroduce pt. cca 30 min. in cuptorul care ramine la 250°C.
ATENTIE! Daca piinicile sunt mai micute, atunci dupa 20 min. se poate ridia capacul, iar daca se observa ca piinea incepe sa prinda culoare, capacul se indeparteaza,temp. cuptorului se reduce la 230°C. si se coace mai departe pina cind crusta piini primeste culoarea de coacere dorita.
Piinea se scoate din oala si cu degetul se bate pe dosul piini, iar daca acesta suna a gol, inseamna ca este coapta.
*Daca hirtia de copt se trage greu de pe piine, atunci se umezeste un prosop de bucatarie cu apa rece se aseaza peste hirtie iar dupa citeva min. hirtia se trage mai usor jos de pe piine.
INTERESAT este faptul ca, eu am hirtie de copt cumparata de la doua firme. Una nu lipeste deloc, iar cealalta deabea o trag jos de pe piine. 😠...na asta este....calitatea incepe sa dispara c-am de peste tot...pacat!

❗Aici un VIDEO ajutator!😊



Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (6) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (3) APERITIVE (33) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (45) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (4) CONCURSURI (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (236) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GARNITURI (17) GEMURI SI MARMELADE (4) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (6) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) MUFFINS ~ CO. (5) PATISERIE (8) PRAJITURI (38) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (16) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (68) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE cu/din SOJA/TOFU (1) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (99) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (28) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) TORTURI (7) una~alta (6)

Persoane interesate