Reteta acestei reteta o am de pe acesta pagina, care este una din izvoarele mele de inspiratie: MARILLENKNÖDEL
Dar pentru ca NU am avut in casa. faina grisata dublu, am macinat gries si cuburi de piine alba uscata…cant. mai jos in reteta…
Deci scriu reteta preparata de mine, deoarece a iesit super buna si galustele au fost si a doua zi, chiar si reci super bune.
INGREDIENTE:
- 500g brinza prosapata de vaci bine scursa
- 2 oua + 1 galbenus
- 120g unt
- 270g gries macinat / faina dublu grisata
- 50g cuburi de piine alba uscate si macinate / pesmet
- 1 priza sare
- 1 lamiie –coaja
MOD PREPARARE:
Untul se mixeaza cu coaja de lamiie, sarea , galbenusul de ou si cele doua oua adougate intregi pe rind.
Cind totul devine o pasta omogena, se adaoga si brinza bine scursa si se mixeaza pina la fel se obtine o pasta fina si omogena.In continuare se adaoga grisul macinat sau faina grisata si piinea alba macinata sau pesmet.
Totul se malaxeaza bine si se acopera cu o folie de nailon de bucatarie si se pune la frigider pentru min. 2 ore.
Intr-e timp se pregatesc caisele ca. 15 –20 buc. depinde cit de mari sint.Se spala se zvinta si inaite sa fie invelite in aluat se cresteaza si in locul simburelui se introduce un cub de zahar in prealabil inmuiat in lichior de caise/migdale/rom…
Intr-e timp intr-o tigaie incapatoare se incinge o lingura mare de unt in care se prajeste aprox. 250g pesmet.Cind acesta a prins culoare se trage de pe foc, se amesteca cu scortisoara si zahar tos.
Intr-o oala incapatoare se pune apa sa fiarba si cind aceasta clocoteste se sareaza si se reduce focul in asa fel incit apa doar sa atinga usor punctul de fierbere.
Galustelde pregatitte cu miinile umezite se aseaza in oala , se acopera si se lasa sa fiarba ca. 15-20 min. depinde cit de mari sint caisele.
Cind galustele sint fierte se scot din oala, se tavalesc in pesmet si se pot servii, pudrate cu zahar pudra amestecat cu vanilie, sau chiar cu compot de caise/chiselita de caise, si/sau inghetata de vanilie…granitele gusturilor/preferintelor nu au margini.
Savoare deplina!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu