Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

28 aug. 2016

PRAJITURICA GUSTOASA


Titlul prajiturii tradus ar suna asa,
“Prajitura sa te lingi pe degete`!
Cu alte cuvine o prajitura gustoasa.
 Pe acesta cale doresc sa multumesc celei/-lui care-i apartie acesta reteta,
Reteta prajiturii am gasit-o aici; FINGERLECKEN
INGREDIENTE Blat:
- 5 oua
- 150g zahar pudra
- 150g faina alba de griu grisata
- 4ls cacao
- 1 priza sare
- 5ls apa
-  2lc praf copt sau 1 pack.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- 1 borcanel de marmelada la alegere
MOD PREPARARE Blat:
Ouale se separa si galbenusurile se mixeaza pina devin spumosase cu 100g de zahar si priza de sare.
Albusurile se bat spuma cu 50g zahar pudra.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa dupa care se cern.
Acest amestec se mixeaza cu galbenusurile si cele 5ls apa si in final se adaoga spuma din  albusrui amestecind cu lingura in as fel incit aluatul sa ramina aerat.
Aluatul obtinut se toarna in tava tapetata cu hirtie de copt si se coace la 180°C ca 20-25 min.
*Proba cu scobitoarea este de indicat!*
INGREDIENTE Crema:
- 750g lapte
- 80g praf de budinca de vanilie
- 5 galbenusuri
- 250g unt
- 200 zahar pudra
- 20g zahar vaniliat
MOD PREPARARE Crema:
Jumatate din cant de lapte impreuna cu zaharul vaniliat se pune la fiert.In cealalta jumatate se mixeaza praful de budinca si galbenusurile de ou.Aceste se toarna in laptele de pe foc si mestecind mereu se fierb pina ce totul a devenit o crema groasa, budinca.
Aceste se trage de pe fos si imdeiat se acopera direct pe suprafata budincii cu o folie de nailon alimentara.Se lasa sa se racesca complet.
Cind budinca sa racit untul care are temp. camerei se mixeaza bine cu zhraul pudra si treptat cu cite o lingura din budinca, pina toate ingredientele s-au untit intr-o crema.
Crema obtinuta se pune la frigider.
INGREDIENTE Spuma:
- 5 albusuri
- 200g zahar
~~~~~~~~~~~~~~~~~
- ca .50g ciocolata rasa
MOD PREPARARE Spuma:
Albusurile se bat spuma se adaoga zaharul in ploaie si totul se bate pe baie de aburi pina ce spuma devine batoasa.
ASAMBLARE:
Blatul prajiturii se unge cu marmelada.
Peste marmelada se imparte budinca in asa fel incit sa fie usor de intins pe toata suprafata blatului.
Peste crema frumos nivelata se toarna spuma de albus racita, iar peste spuma se presara ciocolata rasa.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate