Acesta reteta am primit-o de la o D-na foarte draguta si mai ales gospodina!
Aceeasi D-na care mi-a dat si aceasta reteta de GUGELHUPF CU DROJDIE MIXAT / Gerührter Germgugelhupf
Multumesc foarte mult/Vielen Dank!!!
INGREDIENTE ALUAT:
- 20g drojdie proaspata
- 5ls apa
- 300g faina alba
- 150g untura de porc
- 1 ou
- 2lc otet
- 1ls zahar pudra
- 1 priza sare
- 1 priza scortisoara
MOD PREPARARE:
Drojdia se dizolva in apa calduta.
Untura se mixeaza cu oul, zaharul, priza de sare, scortisoara, otetul, faina si drojdia.Totul se malaxeaza obtinundu-se un aluat compact si moale.Aluatul se lasa deoparte si se pregateste unplutura.
INGREDIENTE UMPLUTURA:
- 200g nuci macinate
- 100g zahar pudra
- 5ls rom
MOD PREPARARE:
Ingredientele se amesteca impreuna si se formeza atitea bilute cite cornulete se doreste sa se prepare.
Eu am preparat portie dubla a 16 buc. portia.
Dar cornuletele se pot face si mai mici si acum dupa ce le-am preparat, imi pare rau ca nu le-am facut ceva mai mici.
Pentru ca sint foarte fragede, sint farimicioase, dar fiind mai mici , cu un hap se produc 0 faimituri.
Dar este doar o parere, in final ficare face cum doreste!
Aluatl se imparte in doua se intinde pe masa infainaa in forma de cerc si se portioneata in 8buc, sau dupa dorinta.
pe fiecare bucatica se pune o portie de nuca si se ruleaza din partea lata spre virf. (vezi foto)
Se introduc imediat la copt!
Cuptorul se incnge la 170/180”C se se coc ca 12/15 min.
Culoarea cornuleteleor devine usor aurie.
Se scot din cuptor si fierbinti se pudreaza cu zahar pudra din abundenta.Dupa racire se pot servi!
Cine doreste sa prepare, doresc spor la preparat si savoare deplina!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu