(cu parere de rau, nu am apucat sa fac foto cu Gugelhupf-ul dupa coacere,
nu m-am simtit bine deloc, de aceea am reusit doar ultimele felii sa l-e prind in chip...)
INGREDIENTE:
- 5 oua g: M
- 220g zahar
- 1 priza sare
- zeama de la ½ lamiie
- coaja de la 1 lamiie
- 125g ulaei
- 100g lapte
- 250g faina
- 1lc praf copt
- 6ls Nutella
MOD PREPARARE:
Faina se amesteca cu praful ce copt.
Forma pentru Gugelhupf se unge si se infaineaza.
Ouale se separa si albusul se bate spuma cu prize de sare, zeama de lamiie si jumatate din cat de zahar.
Galbenusurile se mixeaza bine, adaougindu-se zaharaul, uleiul treptat pina cind totul devine o comopzitie cremoasa careia volumul a crescut vizibil.
La fel se adaoga coaja de lamiie, alternativ laptele, faina si jumatate din spuma de albus si la sfirst se incorporeaza restul de albus, amestecid cu o lingura pentru ca aluatul sa ramina cit mai aerat.
Acum aluatul se impartein doua, iar in jumatate din el se mixeaza cele 6ls de Nutella.
Cine doreste poate sa amestece stafide inmuiate in rom/lapte sau cum am facut eu, visine din visinata scurse si in prealabil in sirop de visine conservate, sau chiar alte fructe confiate…..
Aluatul deschis la culoare se toarna in forma de copt unsa si infainata, iar cel cu nutela se toarna deasupra.Dpeste aluat se aseaza daca se doreste fructele si totul se pune la copt la 180°C ca. 50 min.
*De indicat, proba cu scobitoarea!
FAZIT:
Gugelhupf-ul este fantastic la gust si consistenta!
Pentru cei care iubesc o bucatita de prajiturica suculenta,
aromata si rapida, este reteteta ideala.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu