Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

23 feb. 2016

GUGELHUPF MARMORAT CU NUTELLA

(cu parere de rau, nu am apucat sa fac foto cu Gugelhupf-ul dupa coacere,
 nu m-am simtit bine deloc, de aceea am reusit doar ultimele felii sa l-e prind in chip...)

INGREDIENTE:
- 5 oua g: M
- 220g zahar
- 1 priza sare
- zeama de la ½ lamiie
- coaja de la 1 lamiie
- 125g ulaei
- 100g lapte
- 250g faina
- 1lc praf copt
- 6ls Nutella
MOD PREPARARE:
Faina se amesteca cu praful ce copt.
Forma pentru Gugelhupf se unge si se infaineaza.
Ouale se separa si albusul se bate spuma cu prize de sare, zeama de lamiie si jumatate din cat de zahar.
Galbenusurile se mixeaza bine, adaougindu-se zaharaul, uleiul treptat pina cind totul devine o comopzitie cremoasa careia volumul a crescut vizibil.
La fel se adaoga coaja de lamiie, alternativ laptele, faina si jumatate din spuma de albus si la sfirst se incorporeaza restul de albus, amestecid cu o lingura pentru ca aluatul sa ramina cit mai aerat.
Acum aluatul se impartein doua, iar in jumatate din el se mixeaza cele 6ls de Nutella.
Cine doreste poate sa amestece stafide inmuiate in rom/lapte sau cum am facut eu, visine din visinata scurse si in prealabil in sirop de visine conservate, sau chiar alte fructe confiate…..
Aluatul deschis la culoare se toarna in forma de copt unsa si infainata, iar cel cu nutela se toarna deasupra.Dpeste aluat se aseaza daca se doreste fructele si totul se pune la copt la 180°C ca. 50 min.
*De indicat, proba cu scobitoarea!

 FAZIT:
Gugelhupf-ul este fantastic la gust si consistenta!
Pentru cei care iubesc o bucatita de prajiturica suculenta,
aromata si rapida, este reteteta ideala.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate