Eu personal prefer sa rontai guliile in natur, fara preparare.Dar sotului meu ii pace acesta mincarica, care reteta provine din familie.
Poate si in RO. se pregateste tot la fel, dar la mine in familie si cercurile de cunostine nu am degustat asa ceva.
INGREDIENTE:
- 4 buc. gulii
- 1 cartof
- 1lc sare
- 1/2 lc chimen
- 1ls otet/zeama lamiie
- 1/4l lapte/apa
- 25g faina
- ceva smintina groasa
- patrunjel verde
MOD PREPARARE:
Guliie si cartoful se curata de coaja si se trece prin razatoarea cu gauri mari.
Intr-o oala potrivita cantitatilor se pune n2/3 din lapte/apa la fiert impreuna cu sare si chimenul.Cind incepe sa fiarba se adaoga guliile si cartofl razalite si se fierb domol pina ce se inmoaie “al dente(la la spagetti)”.
Restul de lapte/apa se amesteca cu smintina, faina, si otetul/zeama de lamiie si se amesteca cu citeva linguri din fiertura de gulii, in asa fel incit amestecul de faina sa primeasca treptat temperatura guliilor fierte.Amestecul astfel temperat se adaoga in mincarica de gulii, se fierbe usor amestecind mereu pina se ingroasa.Se trage de pe foc, se presara cu patrunjel verde tocat marunt si eventual se condimenteaza cu ceva sare si piper, asa dupa dorinta personala.
- Eu am avut adusi din gradina de sotul meu doi morcoviori, pe care i-am razalit si pe dinsii in mincarica…da un aspect mai frumos si gustul nu-l strica, poate chiar dimpotriva…
- Aceasta mincarica se poate consuma ca atare cu ceva piine proaspata, sau precum garnitura linga o bucatica de carne fiarta sau prajita!
Urez spor la preparat si savoare deplina!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu