18 sept. 2013

CHIFLE ~ Fränkischer Kipf


Aceste chiflle minunate,( care dupa cum am inteles mai mult sau mai putin, provin din regiunea FRANKEN din germania)
le-am preparat dupa o reteta gasita pe un Blog extrordinar de informativ !!!
Pe acesta cale doresc sa spun ;
Liebe Lutz. herzlichen Dank für das wunderbare Rezept!
INGREDIENTE MAIA:
- 100 g faina alba de griu pt. panifivatie 
- 100 g apa
- 0,1 g deojdie proaspata
INGREDIENTE ALUAT:
- maiaua
- 365 g faina de griu pt. panificatie
- 25g faina din secara
- 185g apa
- 8 g drojdie proaspata
- 10 g sare
-  5g zahar
- ceva faina din secara pt. presarat
MOD PREPARARE:
Ingredientele pentru maia se amesteca si se lasa la temperatura camerei ca. 20 ore.
Dua ce maiaua s-a maturizat se amesteca toate ingredientele impreuna si se malaxeaza totul ca 5 min . la turatie mica si ca 8 min.la turatie ridicata.Aluatul trebuie sa fie elastic si sa se desprinda de pe peretii recipientului.
Aluatul obtinut se lasa ca. 1 ora sa dospeasca la ca. 24°C.
La 30 min. se intinde si se impacheteaza.
Aluatul se imparte in 6 buc. carora li-se da o forma rotunda si se lasa inca 15 min. la dospit.
Dupa aceea chiflelor i-se dau o forma lunguitata (vezi foto).
Se lasa dinou la dospt ca 15 min. la ca. 24°C,  dupa care fiecare chifla se cresteaza in lungime pe suprafata neteda si se presara cu ceva faina de secara.
Astfel crestate chiflele se aseaza la dospit cu crestatura dedesupt ca. 1 ora. la ca. 24°C.
In continuare chiflele cu crescatura deasupra se introduc in cuptor la 250°C, temeperatura in scadele la 230°C , ca. 3min.
Cind chiflele se introduc in cuptor este necesar sa se produca abur.Asta se realizeza prin a arunca in cuptor ca . 30g apa.
Eu am preparat portie dubla si nu mi-a parut rau.
Piinicile au o aroma gustoasa, miezul este moale si elastic, iar coaja crocanta si nu groasa, poate cum la prima vedere pare.
Spor la preparat si savoare deplina!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (6) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (3) APERITIVE (33) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (3) BUCATARIA AUSTRIACA (44) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (4) CONCURSURI (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) D (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GARNITURI (17) GEMURI SI MARMELADE (4) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (6) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATISERIE (7) PRAJITURI (38) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (68) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE cu/din SOJA/TOFU (1) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (99) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (16) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (28) SALATE (9) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) TORTURI (7) una~alta (6)

Persoane interesate