Asa ca, m-am pus pe cautat si am gasit o reteta de calitate, aici
sursa de inspiratie: CUCINA CASALIGNA.
Iar pe acesta cale doresc sa multumesc pentru aceasta reteta gustoasa! =
Auf diesem Weg möchte ich mich ganz herzlich bedanken für diese leckere Rezept!
INGREDIENTE:
- 100 g piine alba fara coaja
- 50 mlg lapte
- 2 cepe mijlocii
- 1/2 leg. patrunjel verde
- 4 buc.fileuri de sardine din conserva/borcan
- 2lc unt
- 400g carne tocata de vitel(eu am folosit amestec de porc+pasare)
- 1 ou
- sare+piper
- 1 priza nucsoara
- 1 ceapa
- 1 foaie de dafin
- 2 cuisoare
- 1lc zahar
- 100ml vin alb
- 250ml supa de carne preparata in casa su instant(ex. cub Maggi…)
- 1lc mustar iute
- 1ls capere
- 1vc coaja de lamiie rasa
- 1lc faina-1lc unt amestecate impreuna
- 50g smintina pt. frisca batuta(frisca neindulcita)
MOD PREPARARE:
Piinea se taie in cuburi marunte si se inmoaie cu cele 50g lapte.
Frunzele de patrunjel se calatesc, se zvinta si se taie marunt.
Ceapa se descojeste, iar una din ele se taie marunt si se caleste putin intr-o lc unt.
Fileurile de sardele se toaca marunt.ceste ingrediente, impreuna cu oul se amesteca in masa de carne tocata, care se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.Din acesta masa bine amestecata se formeaza perisoare=KLOPSE.
Intr-o oala potrivita se pune supa la fiert in care se adaoga daca este necesar ceva sare, foaia de dafin,o ceapa in care se infige cele doua cuisoare.
Cind supa a dat citeva clocote bune, se adaoga perisoarele=Klopse si se lasa sa fiarba la temp.moderata ca 15 min.
SOSUL:
A treia ceapa se taie marunt si se prajeste intr-o cratita in care sa incins 1lc unt.Cind se observa ca ceapa s-a inmuiat se daoga lc zahar si se caramelizeaza usor.Se stinge cu vin si supa in care s-au fiert perisoarele=Klopse.
Totul se lasa sa fiarba pina cind cant. se injumatateste, apoi se adaoga mustarul, caperele, coaja de lamiie si se leaga cu amestecul de unt+faina si eventual se mai condimenteaza.Sosul trebuie sa fie gros.
Cu mixerul bat = Stabmixer se mixeaza pina cind sosul a devenit foarte fin pufos, iar la sfirsit se adoga smintina batuta/frisca.
Acum totul se poate servii.Perisoarele servite in sos cu garnitura de cartofi fierti sau orez…fiecare cu ce doreste si ii place.
6 comentarii:
Hmmmmm...asta trebuie sa fie foarte buna !!!Merita incercata....
Surioara draga, cum faci tu cartofii fierti cu orez ??? Am cautat la garnituri dar nu am gasit...
Te tzuc cu mare drag !
Foarte interesanta reteta!si cred ca si gustoasa.
Pansy, asa am zis si eu cind am dat de ea :-)
De aceea am si pus-o in practica si nu numai...am preparat o cant. mai mare de perisoare pe care nu le-am fiert, dar le-am congelat.In acest fel, la urmatoarea preparare merge mai rapid...
Haloooooooooooo surioara!
Incearc-o si ai sa vez ce buna este.
Asta in cazul in care avem aceleasi gusturi...
Surioara, ai inteles ceva gresit la garnitura.Nu este de cartofi CU orez ci de cartofi fierti(cartofi curatati de coaja, eventual injumatatiti sau in sferturi si fierti in apa cu sare) SAU orez.
Spor la preparat si savoare deplina!
Aha...acum am inteles !!!Multumesc mult ...
Ce se intimpla cu blogul tau ???
Ca la mine nu ma mai anunta cand scrii retete noi ???
Te tzuc cu drag si iti doresc un weekend minunat !
Buna draga mea "suriara"!
Intrebi ce se intimpla cu Blogul?
Se degradeaza saracul .-( / )....
Nu am timp deloc sa mai scriu retepte.De ex. acum vin sarbatorile Pascale si sint in mijlocul curataeniei generale acasa.
In Firma deschindem promt de Pastile Katolice sezonul inghetatei si si acolo este ceva de munca inaite de descidere si dupa aceea programul de munca se mareste..si Familia care la fel, zilnic trebuie sa gatesc....deci munca nu se termina niciodata.
Ce sa-ti mai spun ca m-am apucat de tricotat, o gramada de lina de Alpaka asteapta sa se transforme in pluvere, caciuli...mi-am cumparat ceva stofe si am adunat o grammada de Jeans si doresc sa intru si la masina de cusut....o waja draga mea, timpul este costisitor!!
Deci imi ramine sparanta, cindva sa zic, -astazi nu fac decit sa stau pa PC- si asa sa mai adaog ceva in repertoariu.
Am o gramada de Fotos si retete care asteapa..
Te pup dulce si pe curind!
PS.
Spor la gatit si savoare deplina!!!!
Cu drag,
Laura
Trimiteți un comentariu