O reteta traditional ungureascasi care si-a raspindit radacinile si in bucataria austriaca.
INGREDIENTE:
- 500g carne de pporc de pref. de la ceafa
- 750g varza acra
- 100g smintina
- 2 cepe mari
- 2ls untura/ulei
- 1 lc zahar
- 1 ls faina
- 1 ls boia de ardei dulce
- 1 lc boia de ardei iute
- 1 ls chimen macinat
- 1-2 catel de usturoi
- 1 frunza de dafin
- sare + piper
MOD PREPARARE:
Ceapa se curata si taoe marunt.
Intr-o cratita potriuvita se incinge untura/uleiul si in ea se pune ceapa la prajit.
Cind a devenit sticloasa se adaoga zaharul si amestecind mereu se lasa sa prinda culoare.In continuare se adaoga carnea care in prealabil s-a transat in bucati de marime dorita si la fel amestecind mereu se prajeste pe toate partile.Se adaoga in continuare usturoiul trecut perin presa, ambele boia de ardei si chimenul si se amesteca, eventual se adaoga ca. 50g apa fierbite si se lasa totul sa fiarba (dunstuiasca)usor cu capacul de jumatate acoperit ca. 20 min.
Dupa cele 20 min. se adaoga varza murata si eventual putin clatita in cazul in care este prea acra, frunza de dafin dino ceva apa fierbinte.
Se lasa la fel totul sa fiarba usor cu capacul de jumatate acoperit, din cind in cind se amesteca si eventual se mai adaoga ceva apa.
Totul se lasa sa fiarba usor pina cind carnea s-a fiert ca 75min.
Cind totul este gata se degusteaza si eventual se condimenteaza cu sare + piper dupa gust.
Smintina se amesteca cu faina si se adaoga gulasului.
Totul se lasa sa se incinga bine dupa care se poate servii.
Traditional acest gulas se serveste la noi cu cartofi fierti .
Eu am avut ceva piine veche care am taiat-o in cuburi si am facut din ea, GALUSTE DIN CUBURI DE PIINE.
Pe aceasta cale, carora doresc sa prepare aceasta reteta, doresc sa urez,
Spor la preparat si savoare deplina!
4 comentarii:
Deja imi ploua in gura numai citind reteta !Dar daca ma si apuc de preparat ?
Te tzuc cu drag surioara !
Haloooooooooooooooooooo, draga mea surioara1
Mai traiesti, draga de tine?
Scuze ca nu am am raspuns promt, dar timpul pt.PC este tot mai restrins.
La bucaztarie sint aproape ca inainte, dar öa PC. nu mai ajung:-(...asta este...
Mai Sidy,reteta aceasta este foarte gustoasa!Eu am tot auzit de ea, dar pina acum nu am pregatit-o ....si rezultatul a fost atit de gustos, incit am pus reteta in "buletinul de bord, al bucatariei":-)
Spr la preparat si savoare deplina!
Te tzuc si eu cu muuult drag, surioara!
Laura, pe tema aceasta mai poti lua idei si din aceste meniuri:
magyar kaja
sau
http://www.netpizza.ro/oras-targu_mures
dar acolo gasesti si alte bucatarii, nu numai Hu
T.
Mii de multumiri!
Sint mereu in cautare de retete noi, asa ca adresele recomandate cu siguranta vor fii rascolite si sint mai mult ca sigura ca o nsa gasesc si ceva pe placul familiei.
Inca odata mii de multumiri pt. timpul si informatiile acordate.
Toate cele bune!
Cu prietenie
Laura S.
Trimiteți un comentariu