- 360g faina
- 5g praf copt.
- 40g praf budinca de vanilie
- 150g magdale macinate
- 1 priza sare
- 20g zahar vaniliat
- 200g zahar pudra
- 225g unt/marg.
- 4 galbenusuri
- 50g Creme Fraiche
MOD PREPARARE:
Faina se amesteca cu praful de budinca, praful de sare,praful de copt si migdalele.
Untul/marg.se freaca cu zaharul vaniliat, zaharul pudra puna totul devine precum o crema.
In continuare se adaoga galbenusurile de ou pe rind si cele 50g Creme Fraiche.In final se adaoga faina si se framinta totul intr-un aluat compact care se pune la friginder pentru ca. 2-3 ore sau chiar peste noapte.
Se ia cite o potie din aluat , se intinde aluatul cu o gr. de ca. 3mm.
Din aluat se decupeaza cercuri de marime dorita, iar cu ajutorul unui alt cerc care poate fiii un pahar sau o forma de decupat biscuiti sau….ce aveti la indemina, important este ca al doile cerc sa fie ceva mai mic si cu el doar se ampreteaza pe cercul de aluat decupat.
Iar gaurile nastureilot de pot face cu un chibrit mai gros sau cum am facut eu, cu un betisor de plastic de la o bomboana Kojac.
Nastureii astfel preparati se aseaza pe o tava de copt si se coc la 180°C ca. 7-8 min.
- Daca se doreste se pot lipi cite doi cu ceva marmelada.Cu siguranta merge de craciun ceva exotica ca, marmelada de portocale.ananas….asta asa ca idee, care din pacate mi-a venit doar dupa citeva zile dupa Craciun.
- Nastureii pot fii si ciocolatosi, daca in loc de 20g de faina se adaoga 20g cacao de patiserie.
- Sau pot fii in degrade.Pentru acesta este nevoie ca aluatul sa fie cel putin in doua culori.Deci aluatul se imparte in cite culori doriti sa faceti degradeul + 1 parte culoarea initiala.Toate acestea se framinta foarte putin impeuna, in asa fel incit culorile sa se amestece intr-e ele foarte putin.La fel acesta idee mi-a venit c-am tirziu….dar lasa ca vine el Craciunul urmator, sau chiar Pastile.Cred ca de Pasti este la fel o idee faina.Pastile sint si asa colorate si nastureii in multicolor-degrade cred ca este un moment potrivit de a incerca
- Era sa uit, din acest aluat se pot decupa si alte forme si eventul daca se doreste, inainte de a le introduce la copt se ung cu lapte si se presara cu zahar tos.
TIPP: |
3 comentarii:
draga mea, abia acum i-am descoperit :)
Ti-au iesit super bine! Ma bucur ca i-ai incercat!
Sunt preferatii mei ;)
Te imbratisez cu drag! O zi minunata!
Hallo Emily!
Fain, ca ti-ai luat timp sa treci pe la mine si mi-ai lasat si citeva cuv...mersiiiiiiiiii muuuuuuuult!
Si iti multumesc inca odata pentru reteta, idee...!
Scuze ca nu am raspuns pina acum, dar am fost forte ocupata!
Te imbratisez si eu cu mult drag si iti urez tie si Fam. tale un Hristos a Inviat-in 2012!- de Sf. Sarbatori Pascale, care bat la usa deja!!!
Cu preietenie,
Laura S.
Buna Cmelia!
Multumesc pentru felicitari si invitatie!
Sint inscrisa de ceva timp pe "Petitchef". dar din pacate nu am timp sa postez,administrez...
O zi buna!
Laura S.
Trimiteți un comentariu