Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

16 nov. 2011

CORONITA “SOCORUMLI”

coronita
coronita12 Un nume “???”, dar ma gindesc ca spune tot!
E delicioasa si mai ales daca se foloseste un rom sau aroma de rom de calitate, iese ceva “EXCELENT”!
Aceasta coronita este mai buna la gust a doua sau chiar a treia zi.De aceea este bine sa se prepare blatul cu 1-2 zile inainte sa se serveasca.
INGREDIENTE - BLAT:
- 250g unt/marg.
- 325g zahar de pref. pudra
- 4 oua gr.M
- 100ml lapte
- 50g cacao pt.patiserie
- 375g faina
- 1 pac. praf copt
MOD PREPARARE – BLAT:
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa.
Untul se mixeaza bine, se adaoga zaharul si se mixeaza< pina cind devine totul o crema omogena.In continuare mixind mereu se adaoga ouale pe rind, laptele si amestecul de faina, in prealabil, cernut.
aceasta compozitie se toarna intr-o forma lrotunda sau de tort, in prealabil unsa si infainata.
Totul se introduce in cuptorul preincins la 180°C pt. ca.45-50min.
*Proba cu scobitoarea!*
Dupaa copt blatul se lasa ca 10 min. in forma dupa care se rastoarna pe un gratar de bucatarie sa se racesca complet.
Blatul racit bine, se pune intr-o punga de nailon si se pastreaza 1-2 zile pina se insiropeaza si umple.
INGREDENTE SIROP:
- 100 g zahar
- 100 ml rom sau lapte/apa+esenta de rom + 50ml apa
MOD PREPARARE:
Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu romul, laptele/apa+esenta de rom.
Se amesteca pina cind caramelul s-a topt, se adaoga si cele 50ml apa si cu acest sirop se insiropeaza blatul care in prealabiö s-a taiat pe orizontaal in trei felii.
Blatul bine insoropat se umple cu urmatoarea crema.
INGREDIENTE - CREMA:
- 600ml smintina pt. frisca
- 2 –3 fiole de esenta de rom (aici este la preferinta, cit gust de rom se doreste9
- 2 pac. praf. pt.Smintina FIX
- 100-150g zahar de pref. pudra (aici este la preferinta cit de dulce)
MOD PREPARARE – CREMA:
Intr-un recipient se pune praful de Smintina Fix si se mixeaza cu 2-3ls smintina.si esenta de rom pina cind totul este bine omogenizat.
In contiunare se adaoga restul de smintina si se mixeaza pina cind incepe sa spumeze si atunci se adaoga in ploaie si zaharul trptat.
Smintina se amesteca pina nu mai curge si devine batoasa.
Blaturile de coronita se umple cu acesta crema si cu o parte din crema se imbraca coronita.
DECOR:
Ca decor se poate folosi:
- cacao
- cacao si ceva glazura de cicolata
- fulgi de cocolata
- fructe….
De fapt gustul si fantezia fiecaruia este diferita si nu are granite…..

coronita1

9 comentarii:

mona spunea...

Mersi de aprecieri, si spor la bucatarit si prajiturit,!!!Faci lucruri minunate si interesante!Multi pupici!!!

pansy spunea...

o coronita tare aromata,pe gustul meu!

In bucatarie la Sidy spunea...

Waw ce faun arata draga mea surioara !!!
Si cu siguranta a fost foarte gustoasa si degustata de toti baietii tai...
Weekend placut sa aveti.
Te tzuc !

Unul din multi! spunea...

Hallölchen Fetele!!!
MONA, multumesc pt. aprecieri!

PANSY ~IDEM!
Si eu sint un mare FAN al gustului de rom ;-)))

Draga mea surioara SIDY, ai dreptate!
A fost foarte faina si la toti a placut!
Si tie o saptamina plina de noutati si prosperitati pozitive!

Cu prietenie urez tuturor,
sincere salutari de pe meleguri Austriece!

Laura S.

Emily spunea...

arata minunat!
Bine te-am gasit :*

Unul din multi! spunea...

Hallo Emily!
Bine ai venit si totodata multumiri pentru apreciere!
Te invit sa mai treci pe la mine daca-ti face placere!
Iti urez un Craciun Fericit si alunecare usoara in Noul AN!
Cu prietenie si respect
Laura S.

Irina (Bucataria Irinei) spunea...

Craciun fericit alaturi de cei dragi!

In bucatarie la Sidy spunea...

Iata si Craciunul trece,
Nu-i zapada si e rece.
Doar in inimi este cald si in verdele din brad.
Si-a trecut o sarbatoare,
Ce-a lasat in urma oare?
Sper ca numai lucruri bune, sa fii fericita,lume!
Asteptam sa vin-acum
Anul Nou,este pe drum.
Spor s-aveti la pregatire si distractie din plin!
LA MULTI ANI 2012!

Unul din multi! spunea...

Draha mea "surioara"!
Minunate si mai ales reale versuri!
Mii de multumiri si sper ca Anul Nou sa va gaseasca si pe voi sanatosi si sa va aduca, tot ceea ce va doritimai ales "sanatate" si intelepciune!

Cu drag
Laurici ;-)))

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate