Eu m-am hotarit sa fac una simpla, rapida si cu ce am avut in casa.
INGREDIENTE:
- ca-500g piept de pasare
- 500ml supa de pasare/legume(facuta in casa sau instant)
- ca.200g mazare congelata
- 3-4 morcovi potriviti
- 1 ceapa
- 2ls faina
- 50g unt/marg.
- 200ml smintina
- sare+ piper
- 1 legatura mica de patrunjel
MOD PREPARARE:
Pieptul de pasare se pune la fiert in supa.
Dupa ce a fert se scoate si se lasa deoparte la racit.
In supa ramasa se fierbe pe jumatate rondelele de morcov in prealabil curatati si taiati.
Cind mircovii au fiert de jumatate se adaoga mazarea congelata si se lasa sa fiarba impreuna pina cind acestea sint fierete.
Intr-o cratita/oala potrivita cantitatilor se pune untul sau margarina la incins.
Cind acesta este incinsa bine se adaoga faina si se rumeneste usor fara sa prinda cunloare.
In contimnuare se adaoga ceapa care in prealabil a fost curatata si taiiata marunt.Totul se prajeste pina cind ceapa s-a inmuiat, amestecind mereu.
Acum cu grija si amestecind energic sa nu se faca cocoloase, se adaoga smintina.
Totul se amesteca bine, se lasa sa mai dea un clocot usor si se trage deoparte.
Carnea racita se taie in bucati de marime dorita si se pune in sosul de smintina, legumele fierte si scurse si totul se amesteca.Daca este necesar se mai adaoga ceva din supa in care a fiert carnea si legumele, pina cind sosul primeste consistenta dorita.
Se mai condimenteaza dupa gust si se presara cu patrunjel tocat marunt.
Ce-a mai preferata garnitura este orezul fiert!
TIPP: ~ Aceasta reteta se pregateste PERFECT-atunci cind dintr-o gaina frumoasa si grasa se face o supa. Cu carnea de pe oase si o parte din legumele fierte in supa, se poate prepara acesta reteta MINUNATA ca fel principal , pe linga o supica de pasare. ~ Pe linga mazare si morcov se mai poate adaouga si ciuperci,sparanghel sau inlocui una sau alta… |
3 comentarii:
Buna Laura ...
Imi permit sa apelez la bunatatea ta ... mesajul meu este inafara subiectului ... este o rugaminte ... baietelui prietenei mele este fff bolnav ... Vladut are doar 3 ani jumate si are cancer ...poate fi salvat dar costa 30 000 euro ... eu si grupul "Sa-l ajutam pe Vladut" de pe facebook incercam sa strangem acesta suma ...suntem pe drumul bun ...problema e ca banii ne trebuie cat mai repede pt ca tratamentul il incepe din 17 noiembrie data cand trebuie platit jumatate din suma adica 15000 euro ... te rog daca poti ajuta-ne si tu ...cum poti ... chiar si mediatizarea cazului e fff important ...pt detalii intra te rog pe pagina mea si vei gasi toate detaliile, iar la finalul acestei campanii eu voi trece pe pagina mea de blog si al acestui copil minunat numele bloggerilor care ne-au ajutat ...
Vladut este un copil ...merita sansa sa TRAIASCA ... sa creasca, sa termine gradinita, apoi scoala, sa mearga la facultate, sa se afirme profesional, sa se indragosteasca, sa se casatoreasca, sa aibe copii si sa imbatraneasca ...merita sa treaca prin toatele fazele vietii asa cum o facem orice OM ...
multumesc si imi cer scuze daca acest mesaj te-a deranjat intr-un fel ...o zi buna
cu toata stima
Tunde Pantea
foarte bun si aratos !
>Draga mea PANSY; sint convinsa ca iti place, ca din cite am constatat essi tu iubesti orezul si legumele, iar la carnea de pasare nu prea are nimenea ce sa spuna negativ.Este gustoasa, usor de digerat ...
In mic si mare o mincare c-am pentru toata lumea :-)))
Mii de pupicei si mersi pt. vizita si coment!
Cu prietenie
Laura S.
Trimiteți un comentariu