O reteta simpla si rapida, cu ingrediente care se gasesc mereu in casa.
Ingredientele mai jos date, se pot inlocuii bineinteles cu altele dupa dorinta.
De ex. alt sortiment de brinta(eu am folosit cascaval) sau alt sortiment de sunca(eu am folosit Bacon)….
INGREDIENTE:
- 4 rosii carnoase
- 4 oua mici
- 200g sunca fiarta
- 4lc cu vitf parmesan ras
- 1lc rasa orregano proaspat sau uscat
- piper negru proaspat macinat
- 4lc unt/marg.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- 2ls ulei masline
- 1 ceapa micuta
- 1lc otet din vin
- 1lc zahar
- 1 catel de usturoi
- 1/2 legatura de patrunjel verde
MOD PREPARARE:
Rosiile se curata de seminte si cotor, dar acestea nu se arunca ci se pun deoparte.
In interiorul rosiilor se macina ceva piper, se sareaza si presara cu oregano.
Sunca fiarta se taie cubulete si se imparte in rosii.
Cuptorul se incinge la 180°C.
In fiecare rosie se pune cite-un ou, deasupra se presara cu parmezan sau alt soi de brinza si in final se aseaza deasupra 1lc unt/marg.
Astfel pregatite rosiile se pun intr-o forma rezistenta la temp. inalte si unsa cu ceva unt/marg. si se introduc in cuptor pt. ca.12-15min.
Intr-e timp ceapa se curata si taie marunt.
Intr-o tigaie se incing cele 2ls ulei masline in care se prajeste usor cepa impreuna cu lingurita de zahar.
Se adaoga catelul de usturoi zdrobit, lingurita de otet si in final restul de rosii.
Totul se lasa sa dea citeva clocote amestecind mereu, dupa care totul se face piure iontr-un blender sau cu un mixer batz/vertical.
Se pune dinou pe foc, se condimenteteaza eventual dupa dorita si se poate servii linga rosiile scoase din cuptor.
Daca se doreste se poate servii linga aceste rosii baguette proaspeta, sau paste fainoase.
Eu am servit cu aceste ✿*´RAVIOLI`*✿.
1 aug. 2011
✿*´ ROSII UMPLUTE `*✿
Labels:
APERITIVE,
PREPARATE cu/din LEGUME
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
INDEX POSTARI
ALUATURI UNIVERSALE
(8)
ALUATURI UNIVERSALE-reloaded
(1)
ANUL NOU
(1)
APERITIVE
(33)
Apfelkuchen mit Apfelmus
(1)
AROME DULCI
(2)
Banner to Go
(1)
BAUTURI ALCOOLICE
(7)
BCATARIA FRANCEZA
(1)
brinza de vaci
(1)
BUCARARIA CEHA
(1)
BUCATARIA AMERICANA
(1)
BUCATARIA ASIATICA
(2)
BUCATARIA AUSTRIACA
(46)
BUCATARIA GERMANA
(2)
BUCATARIA ITALIANA
(1)
BUCATARIA POLONEZA
(1)
BUCATARIA ROMANEASCA
(13)
BUCATARIA TURCEASCA
(1)
BUCATARIA UNGUREASCA
(5)
BUCĂTĂRIA AUSTRIACA
(1)
BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE
(1)
BUDINCA DE OREZ CU VANILIE
(1)
Budincă
(1)
Budincă cu orez
(1)
BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE
(1)
Chili con Carne
(1)
CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE
(1)
CONCURSURI
(1)
Cornulete
(1)
Cornuri
(2)
Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong
(1)
COZONAC CU MAC
(1)
CULINARIO ITALIANO
(12)
CULINARIO ITALIANO-reload
(1)
DECORATIUN~PATISERIE
(1)
DULCIURI
(235)
DULCIURI-reload
(9)
FURSECURI / PLÄTZCHEN
(28)
FURSECURI/BISCUITI
(19)
GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC
(1)
Galuste din Gries pentru supe
(1)
GARNITURI
(18)
GEMURI SI MARMELADE
(4)
GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI
(1)
HALLOWEEN
(4)
HOBBY
(4)
IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie
(4)
IDEI PENTRU~SUPE
(4)
INGHETATE/SORBET
(2)
KITCHEN HELP & IDEAS
(1)
LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE
(1)
LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE...
(5)
LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE
(4)
LICHIOR DIN CAISE
(1)
mere
(1)
MUFFINS ~ CO.
(5)
Orez cu mere gratin
(1)
PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA
(1)
PATISERIE
(8)
PIINE TARANEASCA DIN NÖ
(1)
Piure de mere conservat
(1)
PLACINTA CU MERE
(1)
PLACINTA CU MERE A BUNICII
(1)
PLACINTA CU PIURE DE MERE
(1)
PLACINTA FRAGEDA CU MERE
(1)
PRAJITURA CARDINAL
(1)
PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada
(1)
PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA
(1)
Prajitura cu mere
(4)
PRAJITURA CU MERE ~IV~
(1)
Prajitura cu nuca
(1)
Prajitura Somloi a la Laura S.
(1)
PRAJITURI
(45)
PREPARATE ~ FOIETAJ
(6)
PREPARATE CU CARNE DE PASARE
(25)
PREPARATE CU CARNE DE PORC
(21)
PREPARATE CU CARNE DE VITA
(10)
PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded
(1)
PREPARATE CU CARNE TOCATA
(11)
PREPARATE CU PASTE FAINOASE
(19)
PREPARATE cu/din FRUCTE
(15)
PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan
(1)
PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded
(5)
PREPARATE cu/din LEGUME
(69)
PREPARATE cu/din PESTE
(20)
PREPARATE DIN CARNE DE VINAT
(1)
PREPARATE IN MASINA DE PIINE
(22)
PREPARATE PANIFICATIE
(100)
PREPARATE PATISERIE
(2)
PREPARATE PE BAZA DE BRINZA
(17)
Retete
(1)
Retete ©opyright by Laura S.
(26)
RETETE A LA LAURA
(1)
SALATE
(10)
SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice
(5)
SOSURI / DIPPURI
(4)
SUPE SI CIORBE
(31)
tang zhong PIINE
(1)
TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE
(1)
Tort “SACHER”
(1)
TORTURI
(7)
una~alta
(3)
water roux
(1)
4 comentarii:
Ce bunatati pe aici! Arata delicios rau de tot!
Hallo Julia!
Ma bucur ca iti place cum arata.
Este usor de preparat, rapid si ceva de sezon.Recomand cu placere!
Calduroase salutari!
Laura S.
mama ce bine arata. si nu pare foarte complicatd e preparat:D am impresia ca las eu partida de pariuri sportive live cu vecinul si ma duc sa gatesc acum. arata prea bien ca sa nu fie gatit. ah rosiile mele alerg sper voi:D
Hallo Nicu!
Sper ca ti-a reusit papica acesta simpla.
Pentru a avea o reusita pozitiva, ingredientele trebuie sa fie pe gustul personal.
Si mai ales bine aromate.
Spor/bafta la pariuri si savoare deplina la preparatele culinare!!!
Cu prietenie
Laura S.
Trimiteți un comentariu